FødevareWatch

Konkurrencestyrelsen politianmelder Metro

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen melder Metro til Bagmandspolitiet for at tilbageholde centrale oplysninger i handlen med Euro Cater.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen politianmelder Metro for at tilbageholde centrale oplysninger i forbindelse med den planlagte fusion med Euro Cater. 

Det oplyser styrelsen i en meddelelse, hvor den fortæller, at sagen nu overgår til Bagmandspolitiet.

”Metro undlod at give os oplysninger, der var væsentlige for vores arbejde med at undersøge, om fusionen ville være skadelig for konkurrencen. Det er alvorligt, og vi har derfor valgt at anmelde sagen til SØIK (Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet, red.),” udtaler direktør Agnete Gersing.

Ifølge Konkurrencestyrelsen vedrører de manglende oplysninger ”en anden mulig køber”, men den fortæller intet om, hvilken køber der er tale om, eller hvordan oplysningerne har relevans for konkurrencen på Cash & Carry-markedet.

UPDATE: Metro hemmeligholdt trecifret millionbud fra tredje spiller

UPDATE: Metro: Euro Caters bud var det eneste realistiske

FødevareWatch har været i kontakt med Metro, men adm. direktør Charles Kay henviser til den tyske kommunikationsafdeling, der endnu ikke er vendt tilbage på en henvendelse.

Faldt til jorden i november

Handlen mellem de to grossister blev indgået i oktober kort tid efter, at det tyske selskab meddelte, at det lukker sine tre varehuse i Aalborg, Kolding og København, mens de to resterende varehuse i Glostrup og Aarhus ville blive solgt til Euro Cater.

Aftalen var imidlertid afhængig af en hurtig godkendelse fra Konkurrencestyrelsen, der skulle komme med en tilkendegivelse senest i november. Men den deadline var umulig at nå for styrelsen, og derfor faldt handlen til jorden med et brag i slutningen af december.

Styrelsen oplyste samtidig, at Metro havde tilbageholdt centrale oplysninger, der altså nu viser sig at omhandle en anden køber end Euro Cater.

Adm. direktør Charles Kay har hele tiden fastholdt, at den tyske virksomhed har videregivet alle oplysninger.

"Metro ved udmærket, hvad det drejer sig om"

Metro-direktør: Afslag kom som et lyn fra en klar himmel

Metro: Vores bygninger bliver næppe solgt til konkurrenter

Euro Cater må droppe Metro-handel

Euro Cater sætter jagten ind på Metros kunder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier