FødevareWatch

Metro: Euro Caters bud var det eneste realistiske

Den tyske grossist er overrasket over at være blevet meldt til politiet af Forbruger- og Konkurrencestyrelsen for ikke at oplyse om et købstilbud fra netbutikken Iposen.

Foto: Mick Anderson/Polfoto/Arkiv

Netbutikken Iposens tilbud om at købe Metros fem varehuse for 150 mio. kr. kunne ikke lade sig gøre inden for grossistens deadline for en tilbagetrækning.

Derfor var buddet fra Euro Cater om at overtage bygningerne i Aarhus og Glostrup den eneste reelle mulighed for en videreførelse af tyskernes cash & carry-forretning i Danmark.

Det skriver Metro AG i en mail til FødevareWatch, hvor virksomheden undrer sig over at være blevet politianmeldt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at undlade at oplyse om købstilbuddet fra Iposen.

"Vi er overraskede over at finde ud af, at den danske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse har taget kontakt til politiet. Vi respekterer, men deler ikke styrelsens syn på sagen," lyder det fra talsperson Lucia Ochando.

Tilbud står centralt i sagen

Hun fortæller, at Metro gjorde "intense og længerevarende forsøg" på at sælge det danske datterselskab, fra at man meddelte sin exit fra Danmark d. 18. september og frem til d. 10. oktober, hvor fratrædelsesordningen for medarbejderne skulle være på plads.

"I dette begrænsede tidsrum var der ingen relevante, alternative tilbud udover det fra Euro Cater, som vi realistisk set kunne gå videre med," hedder det i mailen.

Interessen fra Iposen står centralt i sagen, fordi Konkurrencestyrelsen mener, at Metro vildledte ved at undlade at oplyse, at man havde modtaget andre bud på varehusene, udover den anmeldte fusion med Euro Cater, der står bag konkurrenten Inco.

"Der er ingen tvivl om, at i vores optik ville det have været bedre for konkurrencen, hvis Iposen overtog, fordi det ville skabe en ny spiller på markedet. Men det billede, vi blev præsenteret for, var, at enten lukker Metro eller også overtager Euro Cater. Derfor er informationen så vigtig for vores vurdering af fusionen," sagde kontorchef Søren Bo Rasmussen til FødevareWatch tidligere onsdag.

Sagen ligger nu hos Bagmandspolitiet, der skal vurdere, om man vil forsøge at nå til enighed med Metro om en bødevedtagelse, eller om man skal prøve sagen ved domstolene.

Metro hemmeligholdt trecifret millionbud fra tredje spiller

Konkurrencestyrelsen politianmelder Metro

"Metro ved udmærket, hvad det drejer sig om"

Metro: Vores bygninger bliver næppe solgt til konkurrenter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier