FødevareWatch

Euro Cater må droppe Metro-handel

Handlen mellem danske Euro Cater og tyske Metro falder igennem. Konkurrencestyrelsen har ikke godkendt handlen, og dermed mister 300 medarbejdere deres job.

Foto: Jan Grarup/Polfoto/Arkiv

Den planlagte handel mellem Euro Cater og tyske Metro bliver ikke til noget alligevel. Det oplyser det tyske selskab i en pressemeddelelse.

Konkurrencestyrelsen har ikke godkendt handlen, hvilket betyder, at de to varehuse i Glostrup og Aarhus lukker med udgangen af december, og at samtlige 300 medarbejdere mister deres job.

"Vi er rigtig kede af, at sagen får denne afslutning. Vi havde virkelig håbet på, at vi kunne bevare arbejdspladserne i Glostrup og Aarhus," siger Charles Kay, der er adm. direktør i Metro Cash & Carry Danmark.

Han fortæller, at man havde "en klar forståelse" af, at handlen skulle godkendes i løbet af november, men at styrelsen ikke har overholdt fristen.

"Da Konkurrencestyrelsen ikke nåede at færdigbehandle sagen inden for den aftalte tid, og da styrelsen samtidig har afvist at komme med en foreløbig vurdering af handelen, der siden kan føre til en godkendelse, bliver vi desværre nødt til at lukke de to varehuse," siger han.

Handlen mellem de to grossister blev indgået i oktober kort tid efter, at det tyske selskab meddelte, at det lukker sine tre varehuse i Aalborg, Kolding og København, mens de to resterende varehuse i Glostrup og Århus bliver solgt til Euro Cater.

I den forbindelse oplyste Steen D. Pedersen, adm. direktør i Euro Cater, at de to varehuse ville skifte navn til Inco. Samtidig ville virksomheden flytte sit nuværende Inco-varehus i Aarhus til de nyindkøbte bygninger i Tranbjerg.

”Vi begynder stille og roligt at flytte vores medarbejdere og sortiment over til det andet kæmpe hus, der ligger i Tranbjerg, og så er planen at køre Inco i Århus videre fra den adresse, mens Metro i Glostrup bliver en ny Inco,” sagde han til FødevareWatch.

FødevareWatch arbejder på at få en kommentar fra Euro Cater og Konkurrencestyrelsen.

Metro-varehuse bliver til Inco

Metro jagtede forgæves vækst-potentiale i Danmark

Metro lukker ned og fyrer 400

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier