FødevareWatch

Canada skal levere hormonfrit oksekød til EU

Som følge af frihandelsaftalen mellem Canada og EU skal det nordamerikanske land snart levere hormonfrit oksekød til de europæiske markeder. Samtidig åbnes der op for at fjerne et canadisk importforbud mod oksekød fra EU.

Foto: Colourbox

Canada vil snart begynde at udvikle kapacitet til at forsyne de europæiske markeder med oksekød, fra kvæg som ikke har fået væksthormoner. Det siger en EU-embedsmand ifølge branchemediet Global Meat News.

Tiltaget følger indgåelsen af en ny frihandelsaftale mellem EU og Canada, som blev vedtaget i den forgangne måned og efter planen træder i kraft fra 2016.

Når den såkaldte EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) træder i kraft, håber Canada at kunne eksportere 50.000 tons oksekød til EU på årligt basis, og det er nok til at retfærdiggøre opbyggelsen af hormonfri kødproduktion i landet.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

”Canadierne har planer om at bygge videre på det for at opnå en global position indenfor produktion af hormonfrit oksekød,” siger embedsmanden ifølge mediet.

Han påpeger dog at oksekødseksporten fra Canada til EU stadig blot vil svare til 0,6 pct. af den samlede, årlige oksekødsmængde i Europa, så europæiske producenter har ingen grund til bekymring.

Mens Canada kan se frem til at øge eksporten af oksekød til Europa, så ser det også ud til at europæisk oksekød igen kan ryge den anden vej. Den canadiske regering arbejder således på at få ophævet det forbud mod europæisk oksekød, som man indførte som følge af et udbrud af kogalskab i 1990erne, siger den unavngivne embedsmand ifølge Global Meat News.

Fiskere hilser frihandelsaftale velkommen

Eksportfremstød i Canada frem mod frihandelsaftale

Svensk minister: Drop danske svin

Dansk kød tilbagekaldes i svenske supermarkeder

Hormoner fundet i Danish Crown-kød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier