Canada vil snart begynde at udvikle kapacitet til at forsyne de europæiske markeder med oksekød, fra kvæg som ikke har fået væksthormoner. Det siger en EU-embedsmand ifølge branchemediet Global Meat News.
Tiltaget følger indgåelsen af en ny frihandelsaftale mellem EU og Canada, som blev vedtaget i den forgangne måned og efter planen træder i kraft fra 2016.
Når den såkaldte EU-Canada Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) træder i kraft, håber Canada at kunne eksportere 50.000 tons oksekød til EU på årligt basis, og det er nok til at retfærdiggøre opbyggelsen af hormonfri kødproduktion i landet.
Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!
”Canadierne har planer om at bygge videre på det for at opnå en global position indenfor produktion af hormonfrit oksekød,” siger embedsmanden ifølge mediet.
Han påpeger dog at oksekødseksporten fra Canada til EU stadig blot vil svare til 0,6 pct. af den samlede, årlige oksekødsmængde i Europa, så europæiske producenter har ingen grund til bekymring.
Mens Canada kan se frem til at øge eksporten af oksekød til Europa, så ser det også ud til at europæisk oksekød igen kan ryge den anden vej. Den canadiske regering arbejder således på at få ophævet det forbud mod europæisk oksekød, som man indførte som følge af et udbrud af kogalskab i 1990erne, siger den unavngivne embedsmand ifølge Global Meat News.
Fiskere hilser frihandelsaftale velkommen
Eksportfremstød i Canada frem mod frihandelsaftale
Svensk minister: Drop danske svin
Dansk kød tilbagekaldes i svenske supermarkeder
Hormoner fundet i Danish Crown-kød