Danish Crown kalder et stort parti svinekød hjem, bl.a. fra udlandet, fordi Fødevarestyrelsen har fundet spor af hormoner i en gris fra koncernens slagteri i Sæby.
Det skriver Danish Crown i en meddelelse.
"Det er en ærgerlig situation, men samtidig er det et klart bevis på, at vi i Danmark har en fødevaresikkerhed, hvor selv meget små mængder af stoffer bliver fundet af Fødevarestyrelsens folk," udtaler Lena Bjertrup, der er chef for fødevaresikkerhed i Danish Crown.
Kødet er fortrinsvis solgt til udenlandske kunder, og derfor er en stor del i øjeblikket på frost og vil blive sorteret fra, inden det når kunderne.
Der er totalt forbud mod brug af hormoner i dansk svineproduktion, så selv om der ifølge Fødevarestyrelsen er en meget lille risiko forbundet med at spise kød med en så lille koncentration af det pågældende hormon, så bliver kødet kaldt tilbage.
Minister: Hvorfor skal svinesektoren opfinde den dybe tallerken igen?
Eksport-virksomhederne sunder sig