Rabobank: Høje oksekødspriser fortsætter ind i 2015

Et begrænset globalt udbud vil bidrage til, at de rekordhøje priser på oksekød fortsætter eller endda forøges resten af året og et stykke ind i det nye, vurderer Rabobank.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF MARTIN HAVTORN PETERSEN OG JØRGEN RUDBECK

Der er pres efterspørgslen på det globale udbud af oksekød, og den tendens vil fortsætte ind i det nye år. Det vil samtidig føre til, at de i forvejen opskruede priser kan blive endnu højere.

Det er den overordnede konklusion i den hollandske storbank Rabobanks kvartalsopdatering, Beef Quarterly Q3.

Flere af de vigtigste producentlande og eksportregioner oplever allerede et meget begrænset udbud af oksekød, og yderligere pres forventes for resten af 2014 og ind i 2015, hedder det i rapporten.

”Det er i høj grad gode nyheder for den globale oksekødsindustri, da tendensen med stor efterspørgsel og begrænset udbud ikke viser nogen tegn på at stoppe. Det vil presse priserne, som i visse tilfælde er rekordhøje, endnu mere i vejret,” udtaler Rabobanks analytiker Angus Gidley-Baird i rapporten.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Banken forventer dog ikke, at det russiske importstop vil have nogen betydelig indvirkning på den globale oksekødindustri.

Effekten vil være minimal for store eksportnationer som Australien og USA, der i forvejen havde nedtrappet sin eksport til Rusland forud for embargoen, mens et andet vigtigt marked, Brasilien, er blandt de lande, der står til at vinde på den russiske embargo.

Modsat tendens hos Danish Crown

Mens Rabobank har gode forventninger til det globale marked for oksekød, er øjebliksbilledet i Danish Crowns DC Beef lidt mørkere.

I en markedsberetning fra tirsdag hedder det:

"Markedet for okse- og kalvekød er fortsat anstrengt. Der er et rigeligt udbud, og efterspørgslen er moderat."

DC Beef henviser til et meget roligt hjemmemarked, men derudover er der heller ikke meget gang i efterspørgslen fra syd.

"Eksporten til Sydeuropa kører på lavt blus. Forbruget er stagneret, og efterspørgslen er ikke eksisterende," hedder det i markedsberetningen.

EU-ekspert: Boykot truer ikke europæisk kødproduktion

Nye EU-tal afslører blødende svineeksport

EU vil forhindre sydamerikansk eksport til Rusland

Der er stadig hest i europæiske lasagner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også