FødevareWatch

EU vil forhindre sydamerikansk eksport til Rusland

EU forsøger nu at tale latinamerikanske lande fra at overtage leveringen af de fødevarer, som Rusland har forbudt import af fra bl.a. Europa og USA. Samtidig melder Kina, at man vil starte direkte leverancer af frugt og grønt til Rusland.

Foto: Colourbox

I EU har man nu planer om at tage direkte kontakt til latinamerikanske lande for at tale dem fra at øge eksporten af fødevarer og landbrugsprodukter til Rusland i kølvandet på det omfattende importforbud mod fødevarer fra EU, USA, Australien, Canada og Norge, som den russiske regering indførte i den forgangne uge.

Det annoncerede embedsmænd fra EU ifølge Financial Times mandag i denne uge.

”Vi vil føre samtaler med landene, som potentielt kan erstatte vores eksport for at indikere, at vi forventer, at de ikke drager urimelige fordele af den nuværende situation,” siger en højtstående EU-embedsmand ifølge mediet.

Siden importforbuddet blev indført, har russerne prøvet at sikre forsyningen af de berørte fødevarer fra andre markeder, især Latinamerika, og flere lande ser tilsyneladende gode muligheder i situatrionen, skriver FT.

Brasilien har allerede autoriseret omkring 90 slagterifabrikker, hvorfra man indenfor den nærmeste fremtid skal begynde at eksportere fjerkræ, oksekød og svinekød til Rusland, mens Chile ses som et åbenlyst alternativ til at levere de fiskeprodukter, som Rusland nu ikke vil få fra Europa.

Direkte leverancer fra Kina

Samtidig har den kinesiske regering annonceret, at man vil begynde at levere frugt og grønt direkte til Rusland via et nyt logistikcenter tæt ved grænsen til Rusland. Det skriver den russiske TV-station Russia Today på sin hjemmeside.

Det er ifølge mediet det kinesiske selskab Baorong, der vil åbne det nye logistikcenter i Dongning-provinsen, der grænser op til Rusland.

Ifølge det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS siger en talsmand fra det kinesiske Agricultural & Applied Economics Association, at det nye logistsikcenter vil ligge i en speciel toldzone, hvorfra man vil organiserer direkte eksport af frugt og grøntsager.

Arla nedlægger 79 job efter importforbud

Russisk boykot trykker fødevarepriserne

Arla-rival mister medarbejdere og millioner på russisk embargo

Ruslands sanktioner rammer EU-lande meget forskelligt

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier