Paradis lukker ni butikker

Den populære iskæde Paradis har lukket ni butikker, efter at en stor franchise-tager er gået konkurs.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF DANIEL WINTHER PEDERSEN, EPN

[Opdateret kl. 15.45 - antal af lukkede butikker opdateret fra 10 til 9]

Pengekassen er tom hos en af kædens største franchise-tagere.

Iskæden Paradis har haft lukket i ni af sine butikker siden i fredags, fordi en af kædens største franchise-tagere, RC Retail, er gået konkurs.

Det drejer sig om butikkerne i Tisvildeleje, Vedbæk, Hillerød, Hørsholm, Hornbæk, Vejle, Fredericia, Kolding Storcenter og Vejle Bryggen.

"Konkursen skyldes, at RC Retail har ekspanderet meget voldsomt i 2014, hvor man har åbnet syv nye butikker. Man har lavet en del investeringer ved bl.a. at renovere butikslokalerne osv. Det har eftersigende været for dyrt," siger Per Hald, der er kurator fra advokatfirmaet Brandt & Lauritzen.

Han fortæller, at den daglige drift i butikkerne kørte okay, men overskuddet var for lavt til at finansiere de store investeringer.

RC Retail blev erklæret konkurs ved retten i Viborg i dag, fordi man ikke havde råd til at betale løn til sine medarbejdere.

"Der har været forhandlinger op til i dag, hvor man selvfølgelig har prøvet at undgå konkursen. Det er ikke lykkedes. Som kurator overtager jeg nu de forhandlinger, men jeg kan ikke sige, hvem der forhandles med og om hvad," siger Per Hald.

Tro på snarlig genåbning

Der var 53 Paradisbutikker i Danmark, inden de ni blev erklæret konkurs i dag. Ud over det er der to butikker på vej i USA.

Administrerende direktør for Paradis, Martin Andersen, regner med, at butikkerne vil åbne igen.

"Vi indgav konkursbegæringen, da RC Retail ikke kunne udbetale løn til sine medarbejdere. Vi er dog ikke nervøse for butikkernes fremtid," siger Martin Andersen.

Paradis har haft svært ved at lave store overskud de seneste to år. I 2012 havde Paradis et overskud på 4.316 kr., mens overskuddet i 2013 endte på 83.274 kr.

I juni sagde Martin Andersen til FødevareWatch, at Paradis ville vokse kraftigt i 2014 og endnu kraftigere i 2015, uden at han dog vil sætte tal eller procenter på vurderingen.

”Jeg tror, du skal se 1-2 år frem, før du ser seriøse penge på bordet. Men vi bruger jo vores resultat på at skabe nye butikker og investerer primært vores penge i at åbne nye butikker. Vores fokus har helt klart været at vokse forretningen på toplinjen. Det kræver investeringer fra bundlinjen,” sagde Martin Andersen i juni.

Paradis gearer op til vækst

Milliardfond kigger på danske fødevareselskaber

Paradis: "Vi skal tjene flere penge"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også