Paradis gearer op til vækst

Den danske isproducent Paradis vokser kontrolleret i 2013. Direktøren forventer imidlertid kvantespring i væksten de kommende år.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Synet af køen til Paradis’ isbutikker får nok de fleste danskere til at tro, at der er tale om en lukrativ forretning.

Det har imidlertid i en årrække været svært for Paradis at tjene penge. Men nu virker det som om, at der er noget, der begynder at forandres i organisationen.

Paradis kom ud af 2012 med et plus på bare 4.316 kr. I år er det løftet til 83.274 kr. Mens væksten er beskeden, er direktør Martin Andersen alligevel tilfreds, fordi Paradis har tjent flere penge kombineret med et voldsomt antal nyåbnede butikker.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

”Vi er tilfredse med resultatet. Fokus for 2013 har været at bygge op til den meget aggressive vækst, vi har i 2014. Nu er vi næsten oppe på 60 butikker, og det er knap 20 mere på et år. 2013 har været opbygning til det og til vores satsning i Californien, som stille og rolig begynder at bære frugt,” siger han til FødevareWatch.

Selvom I har klaret jer væsentligt bedre i 2013 end i 2012, er det jo et beskedent overskud, I har leveret. Hvornår kommer I til at tjene seriøse penge?

”Jeg tror, du skal se 1-2 år frem, før du ser seriøse penge på bordet. Men vi bruger jo vores resultat på at skabe nye butikker og investerer primært vores penge i at åbne nye butikker. Vores fokus har helt klart været at vækste forretningen på toplinjen. Det kræver investeringer fra bundlinjen,” siger Martin Andersen, og tilføjer, at Paradis vil vokse kraftigt i 2014, og endnu kraftigere i 2015, uden at han dog vil sætte tal eller procenter på vurderingen.

Skruer op i USA

Paradis har kun butikker i Danmark og den amerikanske delstat Californien. Der er endnu ingen planer om at åbne andre steder i Europa, men han vil ikke afvise, at Paradis slår dørene op i andre delstater i USA - uden at komme tættere på, hvor det i så fald skulle være.

”Men jeg kan sige så meget, at vi i øjeblikket forsøger at sende danskere over til USA og starte en franchise op. Vi holder informationsmøder for danskere, der vil til USA, primært Californien. Der er jo mange, der drømmer om at flytte til et andet land, og nu kan vi give dem en forretningsmæssig mulighed. Vi har allerede et dansk par derovre, som startede Paradis i Californien, og som har været derovre i en del år. Nu prøver vi at skabe en forbindelse med at sende danskere derover,” fortæller Martin Andersen.

Et år med gode resultater

Andersen blev hevet ind i forretningen i maj 2013 med den dagsorden at vende Paradis til en overskudsgivende virksomhed. Og det har været et godt år for ham, ræsonnerer han.

”Jeg har kun positive refleksioner på det. Vi har fået skabt et rigtig godt grundlag for kraftig vækst, vi kan se, at den kommer, og at vores størrelse betyder rigtig meget i de forskellige ting, vi gør – i alt fra indkøb til professionalisme.”

Direktøren ejer selv en del af Paradis, der har kapitalfonden Executive Capital som storaktionær. Paradis har ved udgangen af 2013 en egenkapital på den gode side af 2 mio. kr.

”Det er skidehårdt at være lille”

Hansens Flødeis skummer fløden efter varm sommer

Paradis: "Vi skal tjene flere penge"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter