Fodboldmilliardær satser stort på kriseramte Tesco

Trods rod i regnskabet og tab af flere investorer har ejeren af Newcastle United stadig stor tiltro til supermarkedskæden.
Foto: Scott Heppell
Foto: Scott Heppell
AF FREDERIK NØRBY

Flere år med dårlige salgstal og en afsløring af, at seneste resultatprognose var overdrevet med 250 mio. pund har resulteret i en regulær investorflugt fra den britiske supermarkedskæde Tesco. Men midt i stormen er der stadig investorer, der nærer tiltro til virksomheden.

Den engelske mangemilliardær Mike Ashley, der blandt andet ejer firmaet Sports Direct og fodboldklubben Newcastle United, har valgt at satse 43 mio. pund på, at Tesco-aktien kommer sig oven på de seneste dages nedtur.

Det skriver Telegraph.co.uk.

Specifikt har Ashley via Sports Direct indgået en aftale med investeringsbanken Goldman Sachs, hvor han binder sig til at købe 23 mio. Tesco-aktier inden for et fastlagt tidsrum.

Hvis aktien falder til et bestemt niveau, når optionen udløber, kan Sports Direct vælge, om de vil betale differencen til den nuværende kurs, eller købe til den aftalte pris. Til gengæld kan Sports Direct score en stor gevinst, hvis kursen er steget, når optionen udløber.

Tesco-aktien faldt tirsdag med 11,6 pct. efter, at blandt andre storinvestoren Black Rock valgte at sælge ud af sin beholdning.

Tescos nye finansdirektør starter før tid

Ups: Tesco regnede 2,4 mia. forkert

Tørre tæsk til Tesco efter nedjustering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter