FødevareWatch

Ups: Tesco regnede 2,4 mia. forkert

Supermarkedskæden skød langt over mål med sin resultatprognose. Fire chefer er suspenderede, mens et revisionsfirma undersøger fejlen, der straffes hårdt af aktiemarkedet.

Den britiske supermarkedskæde Tesco var lige lovlig positiv omkring den resultatprognose, virksomheden kom med i slutningen af august.

Selskabet oplyser mandag, at prognosen for indtjeningen var 250 mio. pund for høj, hvilket svarer til knap 2,4 mia. kr.

Det koster ved åbningen af børsen i London et kursfald på 10,4 pct. til 205,40 pence efter ti minutters handel. Samtidigt er en række medarbejdere, herunder fire chefer, blevet suspenderet, mens revisionfirmaet Deloitte nu undersøger, hvordan fejlen kunne opstå.

"På baggrund af foreløbige undersøgelser af den britiske fødevareforretning vurderer bestyrelsen, at den udstedte guidance 29. august for gruppens indtjening for de seks måneder frem til 23. august var overdrevet med estimerede 250 mio. pund," skriver Tesco.

Selskabet anfører, at en del af påvirkningen skyldes timing-mæssige forhold, og at det arbejder på at finde ud af omfanget af de forhold, og hvordan deres påvirkning vil blive for hele året.

Vi har afdækket et alvorligt problem og har reageret i overensstemmelse hermed"

Dave Lewis, adm. direktør, Tesco
"Vi har afdækket et alvorligt problem og har reageret i overensstemmelse hermed. Formanden og jeg har handlet hurtigt for at etablere en omfattende uafhængig undersøgelse," siger selskabets adm. direktør Dave Lewis.

I meddelelsen i august oplyste supermarkedskæden, at det for halvårsperioden ventede et overskud i omegnen af 1,1 mia. pund, og indtjeningsprognosen for hele 2014/15 blev udmeldt til intervallet mellem 2,4 og 2,5 mia. pund.

Selskabet oplyser i mandagens meddelelse, at de vil komme med en yderligere opdatering i forbindelse med sit kvartalsregnskab 23. oktober 2014.

Aldi vil fordoble antallet af britiske butikker

Tørre tæsk til Tesco efter nedjustering

Metro vil frasælge andel i britisk fødevaregrossist

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier