FødevareWatch

Tørre tæsk til Tesco efter nedjustering

Storbritanniens største detailkoncern sænker resultatforventingerne, investeringerne og udbyttet til aktionærerne. Aktien falder med mere end 6 pct.

Tesco er under hårdt pres på børsen i London, hvor aktien falder med 6,4 pct., efter at den største detailkoncern i Storbritannien har sænket forventningerne og barberet udbyttet med 75 pct.

"En kombination af udfordrende handelsbetingelser og fortsatte investeringer i vores kundetilbud er stadig med at påvirke gruppens forventede, finansielle udvikling," forklarer Tesco, der ikke har haft succes med at lokke kunderne tilbage i butikken under den tidligere topchef Philip Clarke.

Tesco kalkulerer nu med et resultat fra sine detailaktiviteter på 2,4-2,5 mia. pund, eller cirka 400 mio. pund mindre end hidtil ventet og under konsensus ifølge Bloomberg News på 2,7 mia. pund.

Samtidig sænkes interim-udbyttet med til 1,16 pence per aktie - 75 pct. lavere end sidste år, mens investeringerne begrænses til 2,1 mia. pund. Investeringsniveauet er reduceret med 400 mio. pund i forhold til Tescos oprindelige forventninger og 600 mio. pund i forhold til niveauet sidste år.

Det er kun en måned siden, at bestyrelsen afskedigede den daværende topchef, Philip Clarke, som forsøgte at skabe fornyet liv i forretningen via forskellige kundevenlige investeringstiltag.

I et forsøg på at få styr på forretningen er ansættelsen af Philip Clarkes afløser, Dave Lewis, der kommer fra Unilever, fremskudt til nu på mandag.

"Han vil gennemgå alle aspekter af gruppen med henblik på at forbedre den konkurrencemæssige situation og levere attraktive og holdbare afkast til investorerne," skriver Tesco.

Tesco-aktie stiger efter topchefs opsigelse

Tesco-topchef træder tilbage

Detailgiganter henter væksten i udlandet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier