Formand: Intern uenighed bag Gade-afgang

"Søren har været meget ude af huset," fortæller formand Martin Merrild, der samtidig afviser, at den tidligere forsvarsministers flirt med et politisk comeback har spillet nogen rolle.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU

Det er interne uenigheder om organisationen i Landbrug og Fødevarer, der har fået Søren Gade til at forlade brancheforeningen.

Det forklarer formand Martin Merrild, som begræder den tidligere forsvarsministers exit.

"Søren har været meget ude af huset, og vi har følt, at vi var nødt til at kompensere, så vi havde kraft til at løse de daglige problemer, der var i huset," siger han og tilføjer:

"Det har vi arbejdet med et stykke tid og lagt op til, at vi skulle finde en fælles løsning, og den løsning, det endte med, syntes Søren så ikke om," forklarer han til Ritzau.

Martin Merrild understreger desuden, at den tidligere forsvarsministers flirt med et politisk comeback i Venstre har spillet nogen rolle i afgangen.

"Vi har ansat Søren som en person, der var politisk engageret. Det gik vi efter, og det har vi brugt," forklarer han og uddyber:

"At Søren blev bragt i spil af andre i forbindelse med den situation, der opstod i Venstre, det er det, der kan ske, når man har en person, som der er stærkt politisk fokus på."

Gades rolle i Venstre-opgør er uden betydning

Søren Gade blev i starten af juni pludselig nævnt som en mulig kandidat til formandsposten i Venstre, som pludselig så ud til at blive ledig grundet intern kritik af Lars Løkke Rasmussens forvaltning af partiets midler.

Siden forklarede Søren Gade til Børsen, at han fik et tilbud, som han overvejede, men at han så flere minusser end plusser ved muligheden.

Som bekendt endte balladen med, at Lars Løkke Rasmussen blev siddende som formand, og onsdag har Landbrug og Fødevarer så meddelt, at Søren Gade stopper som direktør efter uenighed om den interne organisation.

Er der nogen sammenhæng mellem det der skete i forsommeren, og beslutningen om at ændre i organisationen?

"Overhovedet ikke," forsikrer Martin Merrild.

"Det er klart for enhver, at Søren er et politisk menneske, der er dybt engageret og interesseret i politik, og derfor var der også nogle, der fik hvirvlet ham ind i situationen i Venstre."

"Det er det, man risikerer, når man gerne ville nogen ansat i sin organisation, som er tæt på det politiske system," siger formanden.

Har det været et problem for jer?

"Det har vi taget med som følgevirkning af, at vi vil have en person, der har de interesser, og det har vi forholdt os til og sagt, at det er det, der følger med," forklarer Martin Merrild.

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer

Ny konstitueret direktør i Landbrug & Fødevarer

Direktør-afgang i L&F i kølvandet på ny struktur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter