FødevareWatch

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer

Søren Gade forlader sin stilling som administrerende direktør i interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer. Jeg kan ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur, fortæller han.

Foto: POLFOTO

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer (L&F), som han har stået i spidsen for siden 2012. Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

Årsagen er den seneste tids strukturelle ændringer i interesseorganisationen, hvor man blandt andet har ansat en ny vice adm. direktør, Anne Ahrnung, der skal fokusere på den interne udvikling.

Med sin fratrædelse følger Søren Gade i kølvandet på tidligere direktør Susie Stærk Ekstrand, der forlod sin stilling i starten af august, fordi hun heller ikke kunne se sig selv i den nye ledelsestruktur.

Direktør-afgang i L&F i kølvandet på ny struktur

Jeg kan dog ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur"

Søren Gade
"Det har været en stor glæde at få lov at kæmpe for de mange landmænd og virksomheder, der hver dag sørger for, at vi andre kan få brød, smør, mælk og kød på bordet. Jeg synes, at L&F gennem de seneste år har formået at få endnu større gennemslagskraft som repræsentant for et af Danmarks vigtigste væksterhverv. Det arbejde er jeg glad for at have bidraget til. Jeg kan dog ikke se mig selv i den nye ledelsesstruktur, og har derfor indgået en for begge parter fornuftig aftale, der betyder, at jeg stopper i Landbrug & Fødevarer," udtaler Søren Gade.

Formand Martin Merrild beklager den tidligere forsvarsministers afgang.

"Søren Gade har både som lobbyist og offentlig talsmand givet Landbrug & Fødevarer en endnu mere synlig placering i det danske samfund. Det vil jeg gerne sige Søren Gade stor tak for. Både landmænd og virksomheder har haft stor glæde af Søren Gades altid aktive arbejde for fødevareklyngens mange mærkesager. Det er derfor med beklagelse, at vores veje nu skilles," siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Det er en ondskabsfuldhed. Det gør jeg fandme ikke. Sådan er det"

Søren Gade afviser politisk comeback over for Børsen.
Ifølge Berlingske tyder alt på, at Søren Gade styrer mod et politisk comeback for Venstre på Christiansborg. Det afviste han imidlertid, da Børsen talte med ham i søndags:

"Det gør jeg ikke. Jeg ved fandme ikke, hvem der er ude med det. Det er en ondskabsfuldhed. Det gør jeg fandme ikke. Sådan er det. Jeg har hørt det før. Men er det ikke bare sådan, at når man har været i politik, så bliver det ved med at forfølge en ved forskellige lejligheder. Jeg tror ikke, jeg er den eneste ekspolitiker, der er blevet spurgt om det," sagde han til avisen.

I en mail til Ritzau fortæller, at det fortsat er uvist, hvad han fremover vil bruge sin tid på:

"Jeg er ikke på vej til at få en opstillingskreds eller andre former for politisk comeback. Jeg vil nu bruge tiden til at finde ud af, hvad jeg skal bruge mit professionelle liv til," siger Søren Gade.

Formand: Intern uenighed bag Gade-afgang

Ny konstitueret direktør i Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer udnævner ny næstkommanderende

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier