FødevareWatch

Myndigheder viser interesse i fødevarestandard

Flere landes myndigheder overvejer at bruge den internationale fødevarestandard ISO 22000, fortæller formand efter sidste uges møde i København.

Foto: Rumle Skafte

I sidste uge var repræsentanter fra 28 lande samlet i København for at påbegynde arbejdet med at opdatere den internationale fødevarestandard ISO 22000. Hovedfokus for mødet var at gøre certificeringen lettere at forstå for små og mellemstore virksomheder, men en anden mulighed viste sig at opstå under konferencen.

”Det viste sig, at denne standard er blevet mere og mere interessant for europæiske myndigheder. Derfor skal vi til at arbejde tæt sammen med det firma der hedder Codex Elementarius, som er dem, der hjælper EU-kommissionen og fødevaremyndigheder med at udforme lovgivning omkring fødevaresikkerhed. Det betyder at forskellige landes lokale myndigheder gerne vil have redigeret i ISO 22000, så det kan bruges til national kontrol,” forklarer Jacob Færgemand, der er formand for organisationens tekniske komite.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier