FødevareWatch

Investor vil splitte Dupont

En større investor i industrigiganten Dupont vil have adskilt storkoncernens segment for landbrugsprodukter og fødevarer fra resten af forretningen.

Hvis det står til investeringsselskabet Trian Fund Management LP så skal landbrugs- og fødevaredelen af industrimastodonten Dupont fremover køres som en selvstændig forretning. Det skriver Wall Street Journal.

Trian skriver i et brev adresseret til Duponts bestyrelse, som den amerikanske avis har fået fat i, at man søger støtte fra andre investorer til at gennemtvinge en opsplitning af Duponts forretningsdele.

Investeringsselskabet ejer aktier for 1,6 mia. dollar i Dupont og er dermed blandt de ti største aktionærer i koncernen.

Trian ejer også aktier i PepsiCo og Mondelez International, og selskabet har tidligere været primus motor på opsplitningen af Kraft Foods Inc., som blev til de to selskaber Kraft Foods Group og netop Mondelez International.

Milliardbesparelser

Dupont annoncerede allerede sidste år, at man ville skille forretningsdelen Performance Chemicals ud fra koncern, men Trian vil altså gå skridtet videre.

Planen fra storinvestoren er, at forretningsdelene Agriculture, Nutrition & Health og Industrial Biosciences skal køres som et selvstændigt selskab, mens industrisegmenterne Performance, Materials, Safety & Protection og Electronics & Communications, skal danne et andet selskab.

Fælles for de førstnævnte segmenter er, at de er i hastig vækst, mens den ældre, industrirelaterede forretning generer de største pengestrømme.

Trian har igennem et år forsøgt at overbevise Dupont om det fornuftige i at skille de meget forskelligartede forretningsdele fra hinanden, men uden held, skriver selskabet i brevet til bestyrelsen.

Det forventes, at en eventuel opsplitningen kan spare koncernen for årlige omkostninger på mellem 2 og 4 mia. dollar, skriver avisen.

Dupont leverede som ventet i andet kvartal

Dupont: Lavere salg til landbruget koster på driften

Dupont satser stort på Danmark

Hård vinter koster dyrt for Dupont

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier