FødevareWatch

Dupont: Lavere salg til landbruget koster på driften

Den store amerikanske kemigigant får svært ved at nå målene for driftsresultatet i 2014, og forventningerne er blevet nedjusteret.

Foto: Dupont

Dupont, der blandt menig dansker nok mest er kendt som det selskab, der købte Danisco af Børsen i 2011, måtte torsdag erkende, at det ikke kan indfri egne forventninger til driften. Et uventet svagt salg af majsfrø og større nedskrivninger af lagrene vil ramme indtjeningen i andet kvartal og hele året.

Det amerikanske selskab sigter nu mod et overskud for andet kvartal moderat under de 1,28 dollar per aktie, som blev opnået i samme periode sidste år. Dermed ligger selskabet klar under de 1,46 dollar per aktie, som analytikerne havde spået for andet kvartal, ifølge Bloomberg News.

Forventningerne til hele året er sænket til 4,00-4,10 dollar per aktie mod tidligere ventet 4,20-4,45 dollar per aktie og konsensus i markedet om 4,29 dollar med 4,20 dollar som laveste estimat.

Dupont har oplevet en bedre end ventet udvikling i salget af soyabønner i Nordamerika, om end ikke god nok til helt at kunne opveje nedgangen i majsvolumen, fordi Dupont lige nu er i gang med en ændring af setup'et i soyaforretningen mod bedre produkter. Dupont regner med, at tendensen er kortvarig, og at der venter en stærk efterspørgsel efter næste generations soyabønneprodukter.

Nedjusteringen handler ikke udelukkende om majs, men i mindre udstrækning også om et salg af sprøjtemidler, der var negativt påvirket af ugunstige vejrforhold, som gjorde, at salget skuffede.

Dupont satser stort på Danmark

BASF vil sælge norsk fabrik og skære 260 jobs

Chr. Hansen åbner nyt kontor i Shanghai

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier