FødevareWatch

Hård vinter koster dyrt for Dupont

Dupont er gået tilbage på både top- og bundlinje i årets første kvartal. Det skyldes primært esktremt vintervejr i Nordamerika, der har skabt problemer for såsæsonen i hele regionen.

Foto: SÿLBECK CHRISTIAN KLINDT

Omsætningen i den amerikanske kemivirksomhed Dupont, som får en stor del af sin omsætning fra landbruget og fødevareindustrien, landede i årets første kvartal på 10,1 mia. dollar. Det er 3 pct. lavere end samme kvartal af 2013.

Det fremgår af storkoncernens regnskab for første kvartal 2014, som man aflagde skærtorsdag.

Samtidig er nettoresultatet blevet mere end halveret fra 3,35 mia. dollar i første kvartal af 2013 til “blot” 1,44 mia. dollar i det seneste kvartal.

Dupont er USA’s største indutrikemivirksomhed målt på markedsværdi og den tredjestørste i verden, men koncernen operer indenfor en lang række områder, og landbrugssegmentet tegner sig efterhånden for næsten halvdelen af omsætningen.

Presset landbrug

Det er da også primært udfordringer for denne del af forretningen, der er skyld i omsætningsfaldet i første kvartal. Ifølge regnskabet er landbrugsafdelingen (agriculture) således gået 6 pct. tilbage på omsætningen fra 4,669 mia. dollar i Q1 2013 til 4,394 mia. dollar i det seneste kvartal.

Et par af de andre segmenter viser beskedne toplinjefald, men det skyldes udelukkende udsving i valutakurser, og landbrugssegmentet er det eneste, hvor der er registreret et fald i volumen.

Samtidig er driftsindjeningen for landbrugssegmentet faldet 5 pct. fra 1,516 mia. dollar til 1,442 mia. dollar fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014.

Tilbagegangen skyldes ifølge selskabet primært det ualmindeligt ekstreme vejr i Nordamerika i løbet af vinteren, hvor den normale såsæson er blevet udskudt betydeligt, ligesom såningen også var lavere end forventet på det vigtige brasilianske marked.

Rammer hele regnskabet

De store udfordringer i landbrugssegmentet i nord- og sydamerika har derfor også trukket det samlede salg på disse markeder ned. Den samlede omsætning i USA og Canada, der tegner sig for 44 pct. af koncernens salg, er således faldet med 8 pct., mens omsætningen fra de latinamerikanske markeder er gået tilbage med 10 pct.

Til sammenligning ligger omsætningen fra Asien og Stillehavslandene på et stabilt niveau, mens man har præsteret en fremgang på 8 pct. i Europa, Mellemøsten og Afrika.

På trods af omsætningsfaldet pga. de vejrmæssige udfordringer fastholder Dupont sine helårsforventninger om en drifstindtjening per aktie på mellem 4,2 og 4,45 dollar mod 3,88 dollar I 2013. Lever man op til forventningerne, vil det være en forbedring på 8-15 pct.

Og koncernen forventer også fortsat, at 70 pct. af årets samlede driftsindtjening per aktie vil ligge i de første seks måneder af 2014, skriver ledelsen i regnskabet.

Ny opfindelse testes på mejerier

Dupont-chef sætter fokus på madteknologi

Chr. Hansen åbner nyt kontor i Shanghai

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier