FødevareWatch

Dupont leverede som ventet i andet kvartal

Den amerikanske storkoncern Dupont, der bl.a. sælger enzymer, fødevareingredienser og produkter til landbruget og dermed konkurrerer med de danske flagskibe Chr. Hansen og Novozymes, har leveret et regnskab på det jævne.

Amerikanske Dupont, der i 2011 købte Danisco, leverede i sit andet kvartal et resultat ganske som ventet, mens omsætningen skuffede en smule. Selskabet nedjusterede dog i slutningen af juni sine forventninger, så der bør heller ikke være de store overraskelser.

Dupont, der beskæftiger med alt fra enzymer til elektronik, omsatte i kvartalet for 9,71 mia. dollar mod ventet i markedet 9,77 mia. dollar.

Det blev omsat til et driftsresultat per aktie på 1,17 dollar, hvilket var præcist som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Forventningerne til hele året, der altså blev nedjusteret for mindre end en måned siden, er fastholdt på 4,00 til 4,10 dollar per aktie. I andet kvartal lød resultatet per aktie på 1,15 dollar for de fortsættende aktiviteter.

Divisionen Industrial Biosciences, der konkurrerer med Novozymes, omsatte for 317 mio. dollar, en stigning år til år på 4 pct. Salget til landbruget - et marked, hvor også danske Auriga opererer - blev 3,62 mia. dollar, hvilket var en flad udvikling.

Dupont venter et stærkt andet halvår med en driftsresultat per aktie på 1,25 til 1,35 dollar.

Dupont: Lavere salg til landbruget koster på driften

Hård vinter koster dyrt for Dupont

Dupont satser stort på Danmark

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier