FødevareWatch

Bananselskaber forventer at spare 340 mio årligt på fusion

Chiquita og Fyffes presser begge på for a få gennemtrumfet en tidligere annonceret fusion, som man mener, kan spare selskaberne for omkostninger på op til 340 mio. kr. årligt fra 2016.

De to stor bananproducenter Chiquita og Fyffes annoncerede tidligere på året, at man ville fusionere og dermed skabe verdens største bananproducent. Fusionplanerne kom dog under pres for nylig, da den brasilianske juiceproducent Cutrale Group afgav et opkøbstilbud på Chiquita.

Men både Chiquita og Fyffes mener fortsat, at fusionen er den bedste vej frem for selskaberne og deres aktionærer.

De skriver således onsdag i en pressemeddelelse, at den planlagte fusion vil skabe en synergieffekt, der kan spare selskaberne for årlige omkostninger på 60 mio. dollar – eller små 340 mio. kr. – i omkostninger før skat fra og med 2016.

Det er 20 mia. dollar mere, end hvad man tidligere forventede at spare på sammenlægningen. 50 pct. af omkostningsbesparelserne forventes, at kunne opnås i det første år efter sammnelægningen.

Samtidig oplyser Chiquita i en børsmeddelelse, at man har sendt et brev til sine aktionærer, hvori bestyrelsen enstemmigt råder aktionærerne til at stemme for sammenlægningen af de to selskaber, da man mener, at tilbuddet fra Cutrale Group ”er utilstrækkeligt og ikke i aktionærernes bedste interesse”.

Chiquita afviser milliardbud til fordel for fusion

Bananfusion ruller videre trods milliardbud

Juiceproducent presser kursen op for bananaktie

Fusion koster Fyffes på bundlinjen

Milliard-opkøb skaber verdens største banan-leverandør

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier