Chiquita afviser milliardbud til fordel for fusion

Amerikanske Chiquita Brands International har afvist et milliardstort opkøbstilbud fra brasilianske Cutrale Group. Dermed ser den tidligere annoncerede fusion med irske Fyffes ud til at blive en realitet.

I starten af ugen kom det frem, at den brasilianske juiceproducent Cutrale Group havde afgivet et opkøbstilbud på verdens største bananproducent, Chiquita Brands International, som lød på næsten 3,5 mia. kroner.

Men det tilbud har Chiquitas bestyrelse valgt at afvise, ”da det ikke er i selskabets og aktionærerens bedste interesse”. Det skriver den amerikanske koncern i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen har også enstemmigt gentaget sin anbefaling, om at selskabets aktionærer siger ja til en fusionaftale man har indgået med sin irske rival Fyffes.

I foråret annoncerede den amerikanske koncern planerne om at fusionere med Fyffes og dermed skabe verdens absolut største bananleverandør, og de planer ser altså ud til at gå igennem.

Den irske avis The Independent skrev torsdag, at Fyffes’ ledelse havde uddelt et prospekt for det samlede selskab til sine aktionærer, samt fuldmagtsblanketter forud for en afstemning om endelig godkendelse af fusionen d. 17. september.

Og Chiquitas bestyrelse er altså også stadig indstillet på at gennemføre handelen. Dermed mangler kun de to selskabers aktionærers endelige godkendelse, før fusionen er en realitet.

Bananfusion ruller videre trods milliardbud

Juiceproducent presser kursen op for bananaktie

Milliard-opkøb skaber verdens største banan-leverandør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også