FødevareWatch

Regeringen vil spare 140 mio. kr. på fødevarekontrol

S og R lægger op til nedskæringer på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse og forskning i sit udspil til finansloven.

Trods det seneste udbrud af listeria og den fortsatte spredning af svinebakterien MRSA foreslår regeringen at spare 139,9 mio. kr. på fødevareområdet i sit udspil til finansloven.

Besparelserne skal findes ved at skære ned på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse og forskning og udvikling inden for området over de næste fire år.

Det skriver Politiken.

Forslaget kommer dagen efter, at flere fødevareordførere fortalte avisen, at de savner vejledning og ikke ved, hvad de skal stille op på området.

Fødevareordfører Erling Bonnesen (V) kalder de forslåede besparelser for et ”klart fejlskud”, mens Enhedslistens Per Clausen vil tage emnet op i de kommende forhandlinger.

»Det her er helt sikkert noget, vi skal have diskuteret grundigt med regeringen. Vi skal have lagt en plan for, hvordan vi sikrer fødevareområdet i fremtiden. Der skal ikke spares, men tværtimod findes flere penge«, siger han til avisen.

Det nuværende udbrud af listeria har kostet mindst 13 mennesker livet, mens eksperter vurderer, at cirka 6.000 til 12.000 mennesker er smittet med svinebakterien MRSA, der kan være dødelig for ældre og svage.

Forbrugerrådet vil have listeria ind i nyt fødevareforlig

Politikere om MRSA: Hvad skal vi gøre?

Seruminstitut: De fleste MRSA-dødsfald har intet med svin at gøre

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier