FødevareWatch

Forbrugerrådet vil have listeria ind i nyt fødevareforlig

Det kaotiske forløb omkring det dødelige listeria-udbrud får nu Forbrugerrådet til at kræve politisk handling. Men DI advarer imod at lovgive på baggrund af enkeltsager.

Foto: Mie Brinkmann/POLFOTO

Folketinget må reagere. Sådan lyder meldingen fra Forbrugerrådet, efter 13 mennesker er døde af at have spist kødpålæg med listeria.

Forbrugerrådet mener, at der er gået for lang tid, fra Fødevarestyrelsen den 16. juli kunne påvise en direkte sammenhæng mellem listeria-patienter og producenten Jørn A. Rullepølser, til styrelsen reagerede den 11. august.

Derudover kritiserer Forbrugerrådet, at Fødevarestyrelsen endnu ikke har offentliggjort navne på de 40 virksomheder, der fortsatte med at sælge produkter, der var mistænkt for at indeholde listeria.

"Det er rigtig vigtigt, at de kigger lovgivningen igennem, så vi sikrer at sikkerheden for forbrugerne står i første række," siger Lars Pram, der er direktør i Forbrugerrådet Tænk, til DR Nyheder.

Han opfordrer ifølge DR Nyheder politikerne i Folketinget til at tage sagen op, når partierne i løbet af efteråret skal der forhandle om et nyt fødevareforlig, hvor blandt andet fødevarekontrollen er på dagordnen.

DI: Politikerne skal ikke overreagere

Men det vil være under al kritik, hvis politikerne lader sig påvirke af det seneste listeria-udbrud. Det mener Dansk Industri, DI.

"Nyt fødevareforlig må ikke være baseret på enkeltsager", skriver DI Fødevarer i en kommentar, efter det sidste uge kom frem, at den langsomme reaktion fra Fødevarestyrelsen skyldtes menneskelige fejl.

Og netop derfor skal politikerne ikke overreagere, mener DI.

"Fødevareministeriets redegørelse om listeriasagen viser, at vores nuværende system med egenkontrol virker. Det er der grund til at huske på, når Folketingets partier i løbet af de kommende uger sætter sig til forhandlingsbordet for at blive enige om et nyt fødevareforlig," skriver brancheorganisationen.

40 listeria-syndere bliver holdt hemmelige

Listeria-sagen: 40 virksomheder får bødestraf

Listeria: Ny virksomhed trækker produkter tilbage

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier