FødevareWatch

Listeria: Ny virksomhed trækker produkter tilbage

Virksomheden Lepo i Hedehusene trækker oksebryst og leverpostej tilbage, da der er mistanke om listeria.

Udbruddet er sporet tilbage til rulle pølser fra Jørn A. Rullepølser. | Foto: Jens Dresling

Mistanke om listeria i to produkter har fået kødproducenten Lepo til at trække lidt over et kvart ton leverpostej og oksebryst tilbage.

Produkterne er blevet leveret til danske foodservice- og cateringvirksomheder og er produceret på Lepos fabrik i Hedehusene.

Det oplyser Lepo i en pressemeddelelse fredag aften.

"Tilbagetrækningen sker, fordi vi antager eller har grund til at antage, at produkterne ikke overholder kravene til fødevaresikkerhed omkring listeria i varen," skriver Lepo i pressemeddelelsen.

Tilbagetrækningen drejer sig om grovhakket leverpostej i bakker af størrelsen 950 gram. I alt er der tale om omkring 100 kilo leverpostej. Derudover har virksomheden trukket 180 kilo gammeldags kogt sprængt oksebryst tilbage.

Produkterne er pakket 18. august.

Ingen sammenhæng med Jørn A. Rullepølser

"Der er fundet mistanke om listeria i to af vores produkter, men ellers er der ikke noget listeria i vores miljø. Dyrlægen har sagt til mig, at man ikke kan sige noget om, hvor smitten stammer fra," siger Mads Brostrup Lip, logistisk direktør i Lepo, til Ritzau.

"Der er fundet mistanke om listeria i to af vores produkter, men ellers er der ikke noget listeria i vores miljø."

Mads Brostrup Lip, Lepo

Han fortæller, at mistanken om listeria er opstået som følge af en lang række stikprøver.

Den seneste tid har der været et massivt fokus på listeria, efter at virksomheden Jørn A. Rullepølser i Hedehusene blev lukket, da Fødestyrelsen fandt frem til, at virksomheden var hovedsmittekilde til et listeria-udbrud, som 13 danskere er døde af.

Lepo ligger også i Hedehusene, men Mads Brostrup Lip siger, at der ikke er noget, som giver virksomheden anledning til at tro, at der skulle være en sammenhæng mellem udbruddet hos Jørn A. Rullepølser og mistanken om listeria hos Lepo.

Lepo oplyser, at Fødevarestyrelsen er blevet informeret om, at produkterne er blevet trukket tilbage.

Yderligere fire mennesker er smittet med listeria

Mistanke om listeria: Tulip trækker pålæg tilbage

Listeria-sagen: 40 virksomheder får bødestraf 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier