40 listeria-syndere bliver holdt hemmelige

Fødevarestyrelsen vil endnu ikke ud med, hvilke virksomheder der ignorerede alle påbud og fortsatte med at sælge listeria-kød
Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten
Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten
AF STEFFEN MOSES

De 40 virksomheder, der fortsatte med at sælge eller servere produkter fra den listeria-ramte pålægsproducent Jørn A. Rullepølser, bliver fortsat holdt hemmelige af Fødevarestyrelsen.

Det skriver DR Nyheder.

Fødevarestyrelsen fortalte i sidste uge, at de 40 virksomheder ikke havde trukket produkterne tilbage, som de skulle, men forbrugerne kan altså ikke få at vide, om de har spist potentielt farligt kød. Loven tillader ikke, at navnene bliver offentliggjort, før sagerne er færdigbehandlede, og det bliver de først i næste uge.

Men de forbrugere, der har spist eller købt varer de pågældende steder, bør få hurtigere besked, mener Forbrugerrådet.

"Noget kan tyde på at der går lidt for lang tid, før vi forbrugere får den endelige besked, om der kan være problemer med nogle af de varer, vi har i køleskabet," siger Lars Pram, direktør i Forbrugerrådet Tænk, til DR Nyheder.

Fødevarestyrelsen understreger, at de omkring 40 virksomheder, som er en blanding af grossister, mellemled og forretninger, nu har trukket produkterne tilbage.

Listeria: Ny virksomhed trækker produkter tilbage

Yderligere fire mennesker er smittet med listeria

Mistanke om listeria: Tulip trækker pålæg tilbage

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også