FødevareWatch

Russisk importforbud sender lokale priser i vejret

Priserne på russiske fødevarer stiger med helt op til 60 pct., mens udvalget bliver mindre som følge af importforbud.

Foto: Ivan Sekretarev

Det er ikke kun de danske virksomheder, der mærker konsekvenserne af det russiske importforbud. Nu rammer sanktionerne også de russiske forbrugere, der må finde sig i højere priser og et dårligere udvalg, når de handler ind til aftensmaden.

Det skriver Financial Times og BBC, der citerer det russiske medie Kommersant.

Pristigningerne rammer både by og land. I Skt. Petersborg er prisen på svinekød steget med 23,5 pct., mens prisen på kylling er steget med 25,8 pct. Yderområderne er dog særligt hårdt ramt. I Primorye-regionen i den østlige del af landet er prisen på kyllingelår ifølge Kommersant steget med hele 60 pct.

Udvalget bliver mindre

Siden importforbuddet trådte i kraft har de russiske myndigheder forsøgt at overbevise forbrugerne om, at russiske fødevarer er bedre end de udenlandske.

Problemet er imidlertid, at Rusland importerer op til 40 pct. af sine fødevarer, og derfor betyder forbuddet, at russerne foruden de højere priser også må nøjes med et dårligere udvalg på supermarkedets hylder.  

Ifølge Financial Times vil det tage op til flere år at erstatte de importerede fødevarer med lokalt producerede varer.

Sådan vil Rusland sikre sig svinekød

Rusland vil alligevel tillade visse fødevarer fra Vesten

Rusland er fokus i Carlsberg-regnskab

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier