FødevareWatch

Listeria-fund lukker produktionen hos Delika

Pålægsproducenten lukker produktionen en enkelt dag efter fund af listeria-bakterier i virksomhedens afdeling i Hammel (opdateret 13.43).

Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten

Delika lukker i dag produktionen efter fund af listeria-bakterier i en af virksomhedens afdelinger. Lukningen er begrænset til en enkelt dag og sker i samråd med Fødevarestyrelsen.

Det skriver virksomheden i en pressemedelelse.

Listeria-bakterier blev fundet på sliceafdelingen på pålægproducentens fabrik i Hammel, og den ramte afdeling vil nu blive rengjort og desinficeret i løbet af det kommende døgn.

Virksomheden oplyser desuden, at man også trækker pålæg solgt til cateringfirmaer og Rema 1000 fra den 8. august til den 19. august tilbage.

"Tilbagetrækningen sker, idet Delika Hammel A/S ønsker at sikre forbrugerne og udelukke enhver tænkelig risiko," skriver virksomheden i meddelelsen.

Delika måtte også kalde en række produkter tilbage fra butikkerne i sidste uge, fordi det var blevet skåret på de samme maskiner som den listeria-inficerede rullepølse fra Jørn A. Rullepølser, og der derfor var risiko for, at pålægget kunne være blevet smittet.

Det nuværende listeria-udbrud har indtil videre smittet 24 og kostet 13 mennesker livet. Statens Serum Insitut forventer, at der vil dukke flere smittede op i de kommende uger som følge af udbruddet.

Listeria-sag rammer de kinesiske medier

Kontrol af egenkontrol skal gøre fødevarer sikre

Listeria-sag: Professor maner til besindighed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier