FødevareWatch

Kontrol af egenkontrol skal gøre fødevarer sikre

12 døde danskere på grund af listeria sætter nu kritisk fokus på systemet med virksomhedernes egenkontrol af fødevarer. DTU advarer mod at lade myndighederne tage "en masse hjernedøde prøver."

Foto: PR

Kan man stole på, at virksomheder er gode nok til at kontrollere sig selv for dødelige bakterier i pølser og andre produkter?

Dette spørgsmål er blevet helt centralt efter det seneste listeriaudbrud, som foreløbig har kostet 12 døde og 24 smittede. Bakterien blev første gang konstateret i en lammerullepølse fra Jørn A. Rullepølser den 6. maj, men først den 12. august blev virksomheden lukket og produkterne fjernet fra butikker og køkkener.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier