FødevareWatch

Bilka, Føtex og Rema 1000 føjet til listeria-listen

Listen over supermarkeder, der kan have solgt produkter med den farlige listeriabakterie vokser nu med tilføjelsen af Føtex, Bilka og Salling samt Rema 1000.

Foto: Af Thomas Larsen, Jyllands-Posten

Antallet af butikker på Fødevarestyrelsens liste over steder, der kan have solgt pålægsprodukter med listeriabakterier direkte videre til forbrugerne, voksede onsdag i takt med, at myndighederne fik større overblik.

Nu indeholder listen også butikker fra Dansk Supermarked. Det drejer sig om Føtex, Bilka og Salling, der har solgt en lang række forskellige pålægstyper, hvor kødet stammede fra Jørn A. Rullepølser. Det samme gælder Rema 1000.

Brugt samme maskiner

Årsagen til, at også Dansk Supermarked og Rema 1000 kommer på listen, skyldes risikoen for såkaldt krydskontaminering, efter at firmaet Delika, der har leveret varen, har skåret pålæg på samme maskine, som noget af det kød, der har haft listeria i sig, også er blevet skåret på.

Produkterne er under alle omstændigheder væk fra hylderne.

Derudover oplyser DFDS Seaways onsdag, at der er blevet solgt rullepølse fra Jørn A. Rullepølser i deres skibes tax free-butikker, og at der er blevet serveret rullepølse ved morgenmadsbuffeten om bord.

Serveret på hospital

Odense Universitetshospital (OUH) har også serveret rullepølse fra Jørn A. Rullepølser på patienthotellet, hvor blandt andet gravide spiser. Listeria-bakterien er særligt farlig for gravide, syge og gamle, men er normalt ufarlig for raske mennesker.

Det vides endnu ikke, om den rullepølse, der blev serveret på OUH, var inficeret med listeriabakterien.

Ifølge tv2.dk er produkter fra Jørn A. Rullepølser også blevet solgt om bord på færgerne "Crown of Scandinavia" og "Pearl of Scandinavia", der sejler mellem København og Oslo.

Onsdag aften skriver også den tyske avis Das Bild, at produkter fra pølsefirmaet er blevet kørt over den dansk-tyske grænse og fundet i handlen i Slesvig-Holsten.

Forsker til virksomheder: Tag jeres egenkontrol alvorligt

Styrelse: Ny teknologi muliggjorde listeriamatch

Data kan gøre maden mere sikker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier