FødevareWatch

Styrelse: Ny teknologi muliggjorde listeriamatch

Sidste år begyndte Statens Serum Institut på genomsekventering af listeriabakterier, og det har givet mulighed for at finde frem til Jørn A. Rullepølser. Enhedslisten er imidlertid ikke imponeret over tempoet i opklaringen.

Foto: PR

Statens Serum Institut begyndte i september sidste år at gensekventere listeriabakterier for at se, hvilken DNA-sammensætning de har, og den nye teknologi har hjulpet Fødevarestyrelsen til at finde kilden til det seneste udbrud af listeria, fortæller Kim Sigsgaard, der er beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

”Statens Serum Institut har en meget fintmasket sekventeringsmetode, hvor de er begyndt at kunne se bakteriens fodaftryk. Vi ser i slutningen af juni, at der begynder at være flere patienter, og så går vi i gang med at undersøge det. De kigger tilbage i tidligere prøver, og her finder vi så et match i det parti rullepølser, virksomheden trak tilbage 6. maj,” siger han til FødevareWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier