Forbrugerråd beklager beskyldninger mod Unilever

Unilever afviser, at flere af koncernens fødevareprodukter skulle indeholde det hormonforstyrrende stof BHA, som en rapport fra Tænk ellers har vist. Tænk indrømmer nu, at der er sket en fejl. ”Vi lægger os fladt ned”, lyder det fra forbrugerrådet.
Foto: Knorr/ PR
Foto: Knorr/ PR

Forbrugerrådet Tænk lancerede mandag ifølge Metroxpress en undersøgelse af en række fødevarer, som afslørede, at flere produkter på de danske hylder indeholder den hormonforstyrrende ingrediens BHA, Butylhydroxyanisol.

Ét af de selskaber, der blev nævnt i undersøgelsen, var fødevaregiganten Unilever. Ifølge Tænk indeholder seks af koncernens bouilloner og saucer af mærkerne Knorr og Maizena nemlig den sundhedsskadelige ingrediens. Men hos Unilever er man forundrede over at blive nævnt i undersøgelsen, skriver avisen.

"Ingen af de seks Knorr- eller Maizena-produkter, som er fremhævet på Tænks liste over fødevarer med BHA, indeholder BHA. Unilever har udfaset brugen af BHA i Knorr- og Maizena-produkterne for flere år siden, og vi bruger dem ikke på det danske marked og er forundrede over Forbrugerrådets researchmetoder" siger Unilevers danske chef, Jens Voldmester, til Metroxpress.

Og hos Tænk tager man kritikken til efterretning og indrømmer blankt sin fejl.

"Vi lægger os fladt ned. Vi har vores oplysninger fra detailhandlens ingredienslister, og her har man ikke opdateret Knorrs og Maizenas nu angiveligt forældede ingredienslister, så vores informationer til forbrugerne har været forkerte i denne sag. Og det er vi rigtigt kede af," siger kommunikationschef for Tænk, Claus Dithmer, til Metroxpress.

Ifølge avisen har Tænk nu tilbagetrukket undersøgelsen, indtil man har 100 procent vished for, hvordan tingene hænger sammen.

Giganten Unilever lever ikke op til forhåbningerne

Unilever sælger nyt fødevare-brand

Bæredygtighed skal fordoble Unilevers salg

Unilever satser stadig på Rusland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også