FødevareWatch

Danone tilfreds med halvårsresultat trods skuffede analytikere

Verdens største yoghurtproducent franske Danone skuffede analytikerne i andet kvartal, da omsætningen ikke steg helt så meget som ventet. Selskabet er dog selv tilfreds.

Foto: Emil Ryge Christoffersen

Det kan godt være, analytikerkorpsene ikke var tilfredse med den franske mejerigigant Danones præstation i andet kvartal. Men det var selskabet selv.

Omsætningen i første halvår blev 10,5 mia. euro mod ventet 10,6 mia. euro. Driftsoverskuddet blev på 1,18 mia. euro mod ventet 1,21 mia. euro.

Danone venter stærk, lønsom og holdbar vækst i andet halvår, men fastholder forventningerne til hele året.

"Resultaterne gør ikke presset på bestyrelsesformand Franck Riboud mindre for at reorganisere og eventuelt opkøbe virksomheder med bedre vækstudsigter," siger analytiker Patrik Lang fra Julius Baer Group Ltd. til Bloomberg.

Danone er påbegyndt en strategisk gennemgang og beder topchefer om at afsøge områder med potentiale for ekspansion, skriver Wall Street Journal.

"Danone har ikke den værdi, som investorerne gerne vil se i øjeblikket," siger Patrik Lang til Bloomberg.

Stridshaner i nye internationale udvidelser

Danones modermælkserstatning i frit fald

Danone lukker europæiske fabrikker

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier