FødevareWatch

Danone lukker europæiske fabrikker

Den økonomiske afmatning, som har præget Europa i de seneste år, får nu konsekvenser for fødevaregiganten Danone, som må lukke fabrikker i tre europæiske lande.

Foto: PR

Den franske fødevarekoncern Danone mærker nu konsekvenserne af den årelange økonomiske krise i flere del af verden, ikke mindst i de europæiske lande. Koncern oplyser således, at man må lukke en række europæiske fabrikker pga. faldende salg i regionen siden 2010.

”Selvom de europæiske salgsvolumener nu viser tegn på gradvis forbedring, så har koncernens afdelinger for friske mejeriprodukter i Europa oplevet en generel nedgang i forretningen med lokale tilfælde af overkapacitet,” skriver Danone i en pressemeddelelse.

Derfor lukker man nu sine fabrikker i Casale Cremasco i Italien, Hagenow i Tyskland og den ungarske hovedstad Budapest, da salget har været hårdt ramt i disse lande.

Det betyder, at koncernen gradvist frem mod midten af 2015 vil flytte produktionen fra disse fabrikker til faciliteter i Belgien, Polen, Frankrig og andetsteds i Tyskland. Fabrikslukningerne vil medføre, at 325 stillinger bliver skåret fra – 100 af disse i Italien, 70 i Tyskland og 155 stillinger i Ungarn.

Pengene skyller ind i Aqua D’or

Danone overvejer salg til Nestlé

Petit vækst i Danone

Danone satser på Shakiras mave

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier