FødevareWatch

Danone lukker europæiske fabrikker

Den økonomiske afmatning, som har præget Europa i de seneste år, får nu konsekvenser for fødevaregiganten Danone, som må lukke fabrikker i tre europæiske lande.

Foto: PR

Den franske fødevarekoncern Danone mærker nu konsekvenserne af den årelange økonomiske krise i flere del af verden, ikke mindst i de europæiske lande. Koncern oplyser således, at man må lukke en række europæiske fabrikker pga. faldende salg i regionen siden 2010.

”Selvom de europæiske salgsvolumener nu viser tegn på gradvis forbedring, så har koncernens afdelinger for friske mejeriprodukter i Europa oplevet en generel nedgang i forretningen med lokale tilfælde af overkapacitet,” skriver Danone i en pressemeddelelse.

Derfor lukker man nu sine fabrikker i Casale Cremasco i Italien, Hagenow i Tyskland og den ungarske hovedstad Budapest, da salget har været hårdt ramt i disse lande.

Det betyder, at koncernen gradvist frem mod midten af 2015 vil flytte produktionen fra disse fabrikker til faciliteter i Belgien, Polen, Frankrig og andetsteds i Tyskland. Fabrikslukningerne vil medføre, at 325 stillinger bliver skåret fra – 100 af disse i Italien, 70 i Tyskland og 155 stillinger i Ungarn.

Pengene skyller ind i Aqua D’or

Danone overvejer salg til Nestlé

Petit vækst i Danone

Danone satser på Shakiras mave

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier