FødevareWatch

Britisk pizzakæde solgt for milliardbeløb

Kinesere køber britisk pizzakæde i den største handel i den europæiske restaurationsbranche i fem år.

Det kinesiske investeringsselskab Honey Capital har netop købt den britiske restaurantkæde PizzaExpress, for hvad der svarer til 8,4 mia. danske kr. Det skriver flere internationale medier.

Handlen, der er den største i den europæiske restaurationsbranche i fem år, er bare det seneste eksempel på kinesernes voksende appetit på at investere i europæiske virksomheder.

PizzaExpress har de seneste år haft fokus på at vokse internationalt, og virksomheden har restauranter i 14 lande. PizzaExpress har planer om at åbne yderligere 200 restauranter i Storbritannien.

Salget er vigtigt for væksten

Kæden er bestemt heller ikke ukendt i Kina med sine 12 restauranter i Shanghai og ni i Hong Kong og den først på vej i Beijing.

"Asien er et vigtig del af vores fremtidige vækststrategi, og Honey Capitals ekspertise på dette område er uvurderlig for os. Vi ser frem til at samarbejdet på det område såvel som om vores vækstplaner i Storbritannien," siger Richard Hodgson, adm. direktør for PizzaExpress.

Han bliver sammen med resten af ledelsen i PizzaExpress i virksomheden efter handlen.

En del af flere salg

Salget af PizzaExpress kommer efter, at ejerne af virksomheden, investeringsvirksomheden Cinven, sidste år undersøgte muligheden for at sælge PizzaExpress sammen med en række andre restaurantkæder, som den ejer.

Det lykkedes ikke, at sælge virksomhederne samlet dengang, men det ser ud til at Cinven har mere held med at sælge restaurantkæderne enkeltvis.

Udover PizzaExpress har Cinven nemlig også solgt gourmet burgerkæden Byron for knap 1. mia. kr.

Emballage-duo vil pensionere pizzaæsken

Pizzakæde får bøder for mug, snavs og sjusk

Kinas rigmænd går ind i fødevarebranchen

Osteproducenter vinder på Kinas pizza-appetit

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier