FødevareWatch

Kinas rigmænd går ind i fødevarebranchen

Kinesiske erhvervsfolk, der tidligere i andre brancher har vist, at de har fingeren på pulsen, kaster sig over fødevareindustrien.

Foto: Pavla Brcakova / Stock.Xchng

Hvad har kinesiske æbler, blåbær, kiwi, te og økologiske svin til fælles? Svaret er, at de netop nu er genstand for ekstremt succesfulde, kinesiske erhvervsfolks interesse i det store land, skriver Politiken.

I Artiklen, hvor avisens korrespondent Kim Rathcke Jensen rapporterer om udviklingen inden for fødevareindustrien, fremgår det, at ægteparret bag Kinas største ejendomsselskab, Pan Shiyi og Zhang Xin, netop er gået ind i frugt- og grøntbranchen med fokus på æbler.

Også manden bag Lenovo-computere, Liu Chuanzhi, er begyndt at kaste midler i fødevareindustrien, nemlig i blåbær, kiwi og te.

Og et andet blandt flere eksempler fra Kina er er milliardæren Ding Lei. Han har etableret en økologisk svinefarm med plads til 6.000-10.000 svin.

Baggrunden for disse satsninger - og den øvrige store interesse fra hele verden for de kinesiske fødevare-forbrugere - er dels, at der er over en milliard kinesere, hvoraf flere træder ind i en indkomstklasse, hvor de har råd til at steppe op på madfronten. Dels er der i Kina stor fokus på fødevaresikkerhed, herunder ikke mindst økologi.

"Overalt i de større kinesiske byer dukker der lige nu økologiske markeder op og butikker, der sælger "sikre" fødevarer," skriver Politiken.

Osteproducenter vinder på Kinas pizza-appetit

Chr. Hansen satser på løft af farvedivision

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier