Kinas rigmænd går ind i fødevarebranchen

Kinesiske erhvervsfolk, der tidligere i andre brancher har vist, at de har fingeren på pulsen, kaster sig over fødevareindustrien.
Foto: Pavla Brcakova / Stock.Xchng
Foto: Pavla Brcakova / Stock.Xchng

Hvad har kinesiske æbler, blåbær, kiwi, te og økologiske svin til fælles? Svaret er, at de netop nu er genstand for ekstremt succesfulde, kinesiske erhvervsfolks interesse i det store land, skriver Politiken.

I Artiklen, hvor avisens korrespondent Kim Rathcke Jensen rapporterer om udviklingen inden for fødevareindustrien, fremgår det, at ægteparret bag Kinas største ejendomsselskab, Pan Shiyi og Zhang Xin, netop er gået ind i frugt- og grøntbranchen med fokus på æbler.

Også manden bag Lenovo-computere, Liu Chuanzhi, er begyndt at kaste midler i fødevareindustrien, nemlig i blåbær, kiwi og te.

Og et andet blandt flere eksempler fra Kina er er milliardæren Ding Lei. Han har etableret en økologisk svinefarm med plads til 6.000-10.000 svin.

Baggrunden for disse satsninger - og den øvrige store interesse fra hele verden for de kinesiske fødevare-forbrugere - er dels, at der er over en milliard kinesere, hvoraf flere træder ind i en indkomstklasse, hvor de har råd til at steppe op på madfronten. Dels er der i Kina stor fokus på fødevaresikkerhed, herunder ikke mindst økologi.

"Overalt i de større kinesiske byer dukker der lige nu økologiske markeder op og butikker, der sælger "sikre" fødevarer," skriver Politiken.

Osteproducenter vinder på Kinas pizza-appetit

Chr. Hansen satser på løft af farvedivision

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne