FødevareWatch

Økologer satser på Uganda

Et større projekt fra Økologisk Landsforening skal fremme salget af økologiske produkter - i Uganda. Projektet skal løbe over de næste fire år.

Gennem etablering af 20 markedsorganisationer skal projektet, som er blevet bevilget 3 mio. kr. og som skal løbe over fire år, fremme salget af fødevarer produceret af økologiske småbønder i Rwenzori-regionen i det vestlige Uganda.

Forskning og de praktiske erfaringer viser ifølge landsforeningen, at økologi er en effektfuld måde at øge ulandsbønders udbytter, indtjening og levestandard på.

Netværk skal finde afrikansk guld 

Første juli starter Økologisk Landsforening pilotprojektet for afsætning af økologiske fødevarer i samarbejde med den ugandiske søsterorganisation NOGAMU og en af dens medlemsorganisationer, SATNET.  CISU (Civilsamfund i udvikling) har netop bevilliget tre millioner kroner til projektet.

"Det primære formål med det nye projekt er at etablere mindst 20 kooperative markedsorganisationer, der sælger økologiske produkter til lokale, regionale eller internationale markeder, og således sikre småbønderne i området en mere stabil afsætning," forklarer Per Rasmussen, international konsulent i Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

Økologi har stort potentiale i Uganda

De ugandiske bønder producerer primært majs, bønner, ris og frugt samt kaffe- og kakaobønner.

Ifølge Per Rasmussen udgør småbønder 60-70 procent af befolkningen i Uganda. Disse småbønder kan hæve deres udbytter med relativt simple økologiske metoder.

"For mange småbønder kan det være forskellen på et godt eller et skidt liv. Det er folk, der overlever på meget få ressourcer, så selv et marginalt større udbytte har en enorm betydning," siger Per Rasmussen, og understreger, at potentialet for økologi i Uganda derfor er meget stort.

Råd: Økologi-udspil er uambitiøst

Dansk økologi rykker i Kina

Hårdt arbejde frem mod økologisk arealmål

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier