FødevareWatch

'Jeg er helt utrolig lettet og glad på mine kollegers vegne'

Tillidsmand på slagteriet i Rønne, Thomas Hansen, kan efter nogle heftige måneder endelig lægge låg på usikkerheden omkring Danish Crown-slagteriets fremtid.

Foto: Joachim Adrian

"Jeg er helt utrolig lettet og glad på mine kollegers vegne. Vi har gået i konstant uvished siden januar, og bare det at have fået en afklaring, betyder rigtig meget. At afklaringen indebærer at vi bevarer vores arbejdsplads her og nu, og at  vi samtidig fremsikrer vores arbejdsplads, gør det til den bedste dag i mange, mange år," udtaler en glad Thomas Hansen, tillidsrepræsentant på slagteriet, i en pressemeddelelse fra NNF.

182 ud af 196 slagterimedarbejdere på Danish Crown-slagteriet i Rønne sagde torsdag middag ja til den aftale, som i sidste uge blev forhandlet på plads af Fødevareforbundet NNF, DI og Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

"Det har naturligvis været helt afgørende at medarbejderne i dag har stemt ja, men jeg vil også gerne fremhæve, at vi jo er mange parter, der har bidraget til en redning af slagteriet. Både kommune, stat, bønder og Danish Crown bidrager nu til slagteriets fremtid. Og så vil jeg gerne takke rigtig meget for den store opbakning jeg og mine kolleger har fået. Den har betydet utrolig meget," siger Thomas Hansen.

Aftalen, som er blevet vedtaget betyder, at slagteriarbejdere investerer, hvad der svarer til værdien af fritvalgsordningen fra i år og frem til 2019. Det beløb svarer til omkring 3,5 procent af lønnen. Når der er opnået en besparelse på mere end 25 millioner kroner, får den enkelte medarbejder differencen tilbage, dog tidligst i 2017.

Her er planen for Danish Crown på Bornholm

Medarbejderne får indflydelse på, hvordan selskabet administrerer investeringerne. der udpeges to medarbejdere til bestyrelsen i medarbejderinvesteringsselskabet, og to personer udpeget af Danish Crown.

"Jeg har stor respekt for slagteriarbejderne på Bornholm. De blev stillet overfor et ultimatum fra Danish Crown - gå otte procent ned i løn eller vi lukker slagteriet. Men de stod fast og sagde nej. Nu investerer de i fremtiden," lyder kommentaren fra forbundsformand i NNF,Ole Wehlast. 

Fra Danish Crowns side er man også glad for at Bornholmersagen nu endelig kan lukkes, men fra ledelsens side fremhæver man, at aftalen alene vil få betydning for slagteriet på øen.

"Der er tale om en helt særlig aftale for slagteriet i Rønne, som ikke kommer til at gentage sig andre steder. Medarbejderne har været positive og meget konstruktive, og jeg er rigtig glad for, at man har været villig til at finde en løsning på et helt særligt problem, der gør sig gældende på Bornholm," udtaler direktør i DC Pork Jesper Friis i en pressemeddelelse.

Tillidsmand: Det er sidste chance for slagteriet

Skærbæk: ”Vi finder en anden løsning”

Bornholmsk redningsplan på plads

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier