FødevareWatch

Bornholmsk redningsplan på plads

Danish Crowns slagteri i Rønne er næsten sikret overlevelse. Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri og Erhvervs- og Vækstministeriet præsenterer aftalen onsdag morgen.

Foto: POLFOTO

Klokken 9 præsenterer Fødevareforbundet NNF, Dansk Industri og Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen den redningsplan, som endelig er kommet på plads i striden om fremtiden på Danish Crown-slagteriet på Bornholm.

De nærmere detaljer i redningsplanen er endnu ikke blevet offentliggjort, og Danish Crown har endnu ikke godkendt aftalen, som er kommet på plads mellem de øvrige parter.

Siden weekenden har parterne arbejdet på at finde frem til en løsning, som vil kunne sikre de knap  200 medarbejdere fremtidigt arbejde. Mandag blev den oprindelige deadline udskudt, og nu har man så en aftale på plads, som klokken 9 bliver præsenteret for både den danske presse og for de ansatte på slagteriet i Rønne.

"Af hensyn til medarbejderne har parterne ikke yderligere kommentarer eller oplysninger om planen før pressemødet," hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Industri.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra slagterikoncernen, og fra Fødevareforbundet NNF er der også dømt radiotavshed frem til klokken 9. FødevareWatch vil være til stede på pressemødet i DI.

Sidste uges sammenbrud

Striden har handlet om, at ledelsen skal spare 25 millioner kroner i omkostninger på slagteriet, og derfor vil have de ansatte til at gå otte procent ned i løn. Men det forslag har de ansatte af flere omgange takket nej til.

Tirsdag aften i sidste uge brød forhandlingerne om slagteriets fremtid sammen. Danish Crown truede herefter de ansatte med lukning, hvis ikke de siger ja til at få mindre i løn.

Slagteriet gav oprindeligt NNF frist til mandag klokken ni til at takke ja til forslaget, men parterne forhandler altså nu igen.

Administrerende direktør for Danish Crown Pork, Jesper Friis, sagde søndag aften til Ritzau, at der under forhandlingerne er opstået nogle ekstra muligheder, som der er behov for at sondere.

Forud ligger måneders forhandlinger mellem Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne, som har forsøgt at finde en løsning på, hvordan der kan holdes liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

Slagteriforhandlinger fortsætter uden deadline 

NNF: Andelshavere skal presse Danish Crown 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier