FødevareWatch

Slagteriforhandlinger fortsætter uden deadline

DI og NNF forsøger fortsat at finde frem til en model, der kan sikre fremtiden for Danish Crown i Rønne.

Foto: POLFOTO

Fremtiden er fortsat uvis for Danish Crowns slagteri i Rønne, men der er stadig håb for, at de 190 bornholmske slagteriansatte kan beholde deres job.

FødevareWatch erfarer, at DI og Fødevareforbundet NNF har siddet og forhandlet hele natten - og det fortsætter ufortrødent tirsdag formiddag.

Fornemmelsen hos de kilder, FødevareWatch har været i kontakt med, er, at forhandlingerne stadig kan gå begge veje, men siden forhandlingerne stadig kører, er der altså fundet punkter at se på.

Der er ikke sat nogen deadline for forhandlingerne. Parterne er tilsyneladende enige om at forhandle, så længe der er behov for det, men de er samtidig enige om, at der er brug for en afklaring inden længe. Det er af hensyn til de bornholmske ansatte, fortæller kilder.

Lukker i

Hverken NNF eller DI vil sige noget om, hvilke forslag der er kommet på bordet, så længe forhandlingerne er i gang.

Striden står mellem de ansatte og ledelsen på det bornholmske svineslagteri. Ledelsen skal spare 25 millioner kroner i omkostningerne på slagteriet og vil derfor have de ansatte til at gå otte procent ned i løn. Men det forslag har de ansatte takket nej til.

Arbejder med små håb

Tirsdag aften i sidste uge brød forhandlingerne om slagteriets fremtid sammen. Danish Crown truede herefter de ansatte med lukning, hvis ikke de siger ja til at få mindre i løn.

Slagteriet gav oprindeligt NNF frist til mandag klokken ni til at takke ja til forslaget, men parterne forhandler altså nu igen.

Administrerende direktør for Danish Crown Pork, Jesper Friis, sagde søndag aften til Ritzau, at der under forhandlingerne er opstået nogle ekstra muligheder, som der er behov for at sondere.

Forud ligger måneders forhandlinger mellem Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne, som har forsøgt at finde en løsning på, hvordan der kan holdes liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier