FødevareWatch

Nestlé har succes med ungdomsprogram

Et storstilet europæisk projekt, der inden udgangen af 2016 skal bringe 20.000 unge i arbejde, er kommet godt fra start. 4000 under 30 år er ansat i Europa, og den lille danske afdeling har man hyret 30 nye ansigter.

Gennem det store program ”Nestlé needs YOUth” vil den store fødevarekoncern Nestlé hjælpe med at nedbringe den høje undgomsarbejdsløshed i Europa, og målet er, at man inden inden udgangen af 2016 vil have sikrer 20.000 unge enten ansættelse eller praktikplads.

Indtil nu har næsten 1.500 unge har fået fast arbejde hos Nestlé siden starten på programmet i efteråret 2013. Yderligere 1.500 har fået praktikpladser eller har været igennem et træningsforløb, og mere end 1.100 har fået tildelt en midlertidig kontrakt hos Nestlé på samlet europæisk plan.

”Vi er kun i programmets opstartsfase. Jeg er sikker på, at de muligheder vi tilbyder, vil være med til at sikre, at tusinder af Europas unge mennesker får de muligheder, som de behøver for at styrke de færdigheder og kompetencer, de måtte få brug for fremover,” siger Laurent Freixe, der er Nestlés europæiske chef i en pressemeddelelse.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

’Nestlé needs YOUth’-programmet indeholder en række mål for alle Nestlé-lande i Europa, og i Danmark er man på nuværende tidspunkt forud for målene:

”Vi har alene i år ansat 30 unge, herunder bl.a. i trainee-stillinger og andre stillinger, hvor man læres op. Men vi har selvfølgelig ikke fået de samme mål som i Sydeuropa, hvor ungdomsarbejdsløsheden er et endnu mere alvorligt problem end herhjemme. Men vi vil i Danmark inden udgangen af 2016 ansætte over 100 unge, og det skal man se i forhold til, at Nestlé har 300 ansatte i Danmark,” udtaler Søren Rye, landechef i Nestlé Danmark.

I næste måned igangsætter Nestlé anden fase af programmet ”Nestlé needs YOUth under betegnelsen ”ALLiance for YOUth.” Med det vil Nestlé udvide programmet, så det også involverer virksomhedens samarbejdspartnere og leverandører mere i projektet.

Giganter nedtrapper samarbejde

Danone overvejer salg til Nestlé

Nestlé presses af ny kaffefusion

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier