FødevareWatch

Nestlé presses af ny kaffefusion

En ny kaffegigant har set dagens lys – og det er yderst dårlige nyheder for verdens største fødevarekoncern, Nestlé, der er presset på netop dette område.

I denne uge skabte fødevarekoncernen Mondelez International en ny kaffegigant, da man lagde sin kaffeforretning sammen med det hollandske selskab D.E. Master Blenders 1753, og det lægger pres på verdens største fødevareselskab, Nestlé.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge Mondelez bliver det nye selskab Jacobs Douwe Egberts verdens førende virksomhed med fokus udelukkende på salg af kaffe.

Nestlé tegner sig dog stadig for den største andel af det globale kaffemarked, der vurderes til at have en værdi på 81 mia. dollar, og ifølge Bloomberg får koncernen ca. en femtedel af sin 100 mia. dollar-store omsætning fra salg af kaffeprodukter.

Men i de senere år har denne del af den schweiziske gigants forretning været under pres efter et årti med imponerende vækstrater, og den nye kaffefusion kan øge det pres yderligere.

”Nestlé kan nu se frem til reel konkurrence på et tidspunkt, hvor de virkelig kæmper – de burde være bekymrede,” siger analytikeren Jonny Forsyth fra Mintel til Bloomberg.

Grundlæggelsen af Jacobs Douwe Egberts er blot den seneste handel i en branche, der har oplevet en omfattende konsolidering i de seneste fem år, som ifølge mediet har ført til mere end 100 handler til en samlet værdi på næsten 23 mia. dollar.

Mondelez skaber verdens største kaffeselskab

Nestlé satser på ny dansk kaffevane

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier