FødevareWatch

Mondelez skaber verdens største kaffeselskab

Fødevarekoncernen Mondelez International vil lægge sin kaffeforretning sammen med en konkurrent i et nyt selskab med en årlig omsætning på mere end 39 mia. kroner. Det bliver verdens største selskab, der fokuserer udelukkende på dette område.

Den amerikanske fødevarekoncern Mondelez International har annonceret planer om at spinde sin kaffeforretning ud fra selskabet. Kaffeforretningen skal lægges sammen med den hollandske virksomhed D.E. Master Blenders 1753 B.V. Det skriver Mondelez i en pressemeddelelse.

Den amerikanske koncern oplyser, at det nye selskab bliver ”verdens førende pure-play kaffeselskab”. Pure-play er et finansielt begreb, der dækker over et selskab, som udelukkende fokuserer på en enkel forretningsdel.

Kaffeforretningen i Mondelez International omsatte i 2013 for 3,9 mia. dollar, mens D.E. Master Blenders 1753 omsatte for ca. 3,4 mia. dollar. Dermed vil det samlede selskab alstå potentielt kunne tegne sig for en omsætning på op til 7,3 mia. dollar – svarende til godt 39 mia. kroner.

Aktier og kontanter

Det nye selskab bliver etableret i Holland under navnet Jacobs Douwe Egberts (JDE) og vil råde over populære kaffemærker som Carte Noire, Gevalia, Kenco, Tassimo og Senseo.

Mondelez oplyser, at hele selskabets kaffeportefølje – undtagen i Frankrig – overgår til det nye selskab, mens Acorn Holdings B.V., der ejer D.E. Master Blenders 1753, har afgivet et tilbud på den franske del af Mondelez’ kaffeforretning.

Ifølge aftalen mellem de to selskaber vil Mondelez modtage 5 mia. dollar, samt en aktieandel på 49 pct. i Jacobs Douwe Egberts. Acorn Holdings får dermed aktiemajoriteten i det nye selskab og vil også få tildelt de fleste poster i bestyrelsen, hvor D.E. Master Blenders 1753’s nuværende formand, Bart Becht, vil sidde for bordenden.

Den forventes at handelen går endeligt igennem i løbet af 2015.

Mondelez trodser russisk trussel

Salget i Kraft Foods lider under sen påske

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier