FødevareWatch

Arla snart klar med nyt hytteostmejeri

De nordiske helsetrends har øget efterspørgslen efter proteinholdig kost, og i Arla har man over fem år mere end fordoblet salget af hytteost. Til efteråret åbner mejerigiganten et helt nyt hytteostmejeri.

Foto: Claus Bonnerup/POLFOTO

Arlas salg af hytteost er steget 111 procent på fem år, og derfor forbereder Arla sig på at åbne Europas største hytteostmejeri i Falkenberg i Sverige for at imødekomme den stigende proteintrend i Danmark og resten af det nordlige Europa.

Det skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

Hytteost er efterspurgt som vigtigt kostelement for den store gruppe mennesker, der gør brug af diverse proteinkure, fordi produktet har et højt indhold af netop protein.

"Uanset om man vil have produkter med højt proteinindhold, som passer i en fedtfattig kost, eller man dyrker meget styrketræning og foretrækker protein for at restituere musklerne, er hytteost og andre mejeriprodukter med højt proteinindhold som f.eks. skyr og kvark en nem, lækker og sund snack," siger Lise Larsen, som er ernæringsekspert hos Arla Strategic Innovation Centre i pressemeddelelsen.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Forbrugernes efterspørgsel på hytteost er steget stabilt i de seneste år, skriver Arla. Og det har også smittet positivt af på arbejdet i den store mejerikoncern, der til oktober åbner hytteostmejeriet i Sverige.

Mejeriet forventes at producere omkring 29.000 tons hytteost om året, fordelt på ca. 40 forskellige produkter. De skal primært afsættes på det svenske marked og Arlas øvrige kernemarkeder i Danmark, Finland og Storbritannien.

Arla frasælger endnu et selskab

Giganter nedtrapper samarbejde

Arla-mejeri øger produktionen markant

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier