FødevareWatch

Arla frasælger endnu et selskab

Arla har solgt datterselskabet Dairy Fruit, som producerer frugtingredienser, til den tyske virksomhed Döhler. Salget falder på plads få uger efter frasalget af Danapak.

Fra dags dato er Arla-datterselskabet Dairy Fruit, som er en dansk-baseret producent af frugtingredienser til fødevareindustrien, kommet på tyske hænder.

I en meddelelse skriver Arla, at selskabet er blevet solgt til den tyske fødevarevirksomhed Döhler med effekt fra i dag.

Med salget skærer Arla endnu en virksomhed , som ikke har så meget med primær forarbejdning at gøre. For et par uger siden offentliggjorde mejergiganten, at man i løbet af sommeren vil overlade kontrollen med datterselskabet Danapak Flexibles til den østrigske virksomhed Schur Flexibles Group.

Virksomheden Dairy Fruit blev etableret i 1976 af De Danske Mejeriers Fællesindkøb som en branche-leverandør til mejerier i Danmark, men har siden 2003 været ejet af Arla Foods, som i dag også er selskabets største kunde. Den årlige omsætning i virksomheden er på omkring 200 mio. kr. og på produktionen i Odense beskæftiger man i alt 81 medarbejdere.

”I Arla har vi brugt de sidste 10 år på at skære vores forretning til, så vi har fokus på vores kerneforretning, som er mejeriproduktion. Dairy Fruit er det sidste datterselskab i den kategori. Det er ikke Arlas kerneforretning at handle med frugtingredienser, og derfor er Dairy Fruit bedre tjent med en ny ejer, der kan føre selskabet videre og udvikle det fremadrettet. Som selskabets største kunde ser vi frem til et godt samarbejde med Dairy Fruit og Döhler fremover,” siger Arlas vice-adm. direktør, Povl Krogsgaard i pressemeddelelsen.

Købssummen er ikke blevet offentliggjort.

Danone overvejer salg til Nestlé

Arla sælger Danapak til østrigere

Mælkebønder kan se frem til eventyr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier