Arla sælger Danapak til østrigere

Mejerigiganten Arla har solgt sit datterselskab Danapak Flexibles til et østrigsk selskab. Ejerskabet har været en dyr fornøjelse for Arla de seneste år.

Arla sælger sit datterselskab Danapak Flexibles til den østrigske virksomhed Schur Flexibles Group.

Danapak Flexibles, som producerer emballager til medicinal-, mejeri- og fødevareindustrierne, har ikke været nogen god forretning for Arla de seneste år.

Siden 2004 har selskabet haft et samlet underskud på ca. 145 mio. kr., og Arla har i løbet af årene været nødt til at skyde penge ind i datterselskabet for at redde egenkapitalen.

Men nu er Danapak altså fortid i Arla-regi efter aftalen med Schur Flexibles Group.

”Aftalen er en ’win-win’ situation for alle parter – for Danapak, for Schur Flexibles og for Arla. I de seneste år har Arla solgt de datterselskaber, som ikke havde en direkte forbindelse til mejeriproduktion, for at fokuserer på vores kerneforretning. Det er ikke Arlas kerneforretning af lave emballager, og derfor er vi ikke længere den rette ejer af Danapak, som er bedre tjent med en ny ejer, der kan føre selskabet videre og udvikle det fremadrettet,” udtaler Arlas vice-adm. direktør, Povl Krogsgaard.

Handlen forventes at have effekt fra 1. juli 2014, forudsat godkendelse fra relevante nationale konkurrencemyndigheder. Købssummen er ikke blevet offentliggjort.

Danapak, som i 2012 omsatte for 386 mio. kr., blev etableret i 1955 af Mejeriforeningen, men har siden været ejet af flere selskaber i forskellige konstellationer, herunder delvist ejet af Arla.

FAKTA:

- Danapak er en dansk-baseret producent af emballager til pharma-, mejeri- og fødevareindustrierne.
- 190 medarbejdere
- Hovedkvarter og produktionsanlæg i Slagelse samt et trykkeri i Horsens.
- Blandt kunderne er f.eks. GlaxoSmithKline, Arla Foods og Nestlé. 

Kina stopper import af britisk ost

Arla vil booste salg af laktosefri produkter

Arla-rival må igen sælge til Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også