Kina stopper import af britisk ost

Den kinesiske regering har udstedt et midlertidigt forbud mod import af ost fra Storbritannien, efter man har opdaget problemer på et britisk mejeri.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

De kinesiske sundhedsmyndigheder har introduceret nye regler for fødevaresikkerhed i det store asiatiske land, og det betyder bl.a. at den new zealandske Arla-rival Fonterra for nylig fik lov til igen at sælge modermælkserstatning i landet.

Arla-rival må igen sælge til Kina

Men ændringerne har nu også indirekte ført til, at britiske mejerier i det næste stykke tid ikke kan eksportere ost til Kina. Det skriver Dairy Reporter.

Forud for regelændringerne har de kinesiske myndigheder den seneste tid foretaget en lang række inspektioner af fødevaresikkerheden i andre lande, herunder Storbritannien.

Ifølge mediet har myndighederne ved én af disse opdaget problemer ”relateret til vedligeholdelse, luftsanitet, temperaturerne ved transport af råmælk og kemisk opbevaring” på et enkelt britisk mejeri. Det betyder, at den kinesiske regering nu har udstedt et midlertidigt forbud mod import af ost fra Storbritannien, forklarer DairyCo, som er repræsentant for de britiske mælkebønder, til mediet.

Under de nye fødevareregler er det kun mejeriprodukter, som er produceret ved godkendte faciliteter, der må bringes ind i Kina efter d. 1. maj 2014, og forbuddet mod de engelske mejerier vil blive opretholdt indtil myndighederne har inspiceret alle ostemejerier, der eksporterer til landet.

Den kinesiske beslutning er dog allerede kommet under heftig beskydning, da det er kommet frem at det pågældende mejeri, hvor problemer blev opdaget, ikke engang eksporterer til Kina.

Kinesisk mejerikæmpe vokser med rasende fart

Så stort er fødevarepotentialet i Kina

Ny dansk Arla-chef i Storbritannien

Læs artiklen fra Dairy Reporter her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også