Skrinlagt fusion kan betyde butikslukninger

Den britiske detailgigant Tesco har ikke været i stand til at sikre en fusion for sin pressede tyrkiske afdeling, og det kan få koncernen til at lukke flere hundrede butikker i landet.

Storbritanniens største supermarkedskæde, Tesco Plc., vil vende fokus mod de butikker i Tyrkiet, som klarer sig bedst, efter koncernens planer om at sikre en fusion for den tyrkiske afdeling er faldet til jorden. Det skriver Bloomberg.

Udmeldingen kan ifølge mediet betyde, at den britiske detailgigant kan ende med at lukke mere end 190 butikker i landet.

I løbet af de seneste tre måneder har Tesco været i dialog med forskellige interessenter angående fremtiden for datterselskabet Turkish Kipa, men ifølge Bloomberg skrev detailkoncernen tirsdag i en meddelelse, at det ikke har været muligt at finde en løsning.

”Tesco vil nu fremskynde planer om at fokusere forretningen på kerneområderne, minimere omkostningerne og øge rentabiliteten,” hedder det ifølge mediet i meddelelsen.

”Det er skuffende, at de ikke kan finde en partner, men ikke frygtelig overraskende set i lyset af de dårlige resultater i landet. I forhold til deres muligheder kan de begynde med at lukke nogle af de butikker, der kører dårligt – men der er rigtig mange af dem,” forklarer analytikeren Andrew Gwynn fra investeringsbanken Exane BNP Paribas.

Tyrkiet var det land, hvor Tesco klarede sig allerdårligst i det seneste regnskabsår. Her faldt omsætningen med ca. 7 pct.

Storbritanniens største supermarkedskæde skuffer

Engelsk detailkæde under pres på fødevarefronten

Tesco er nu verdens næststørste detailkæde

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også