FødevareWatch

Storbritanniens største supermarkedskæde skuffer

Storbritanniens største detailkoncern Tesco PLC har øget salget marginalt i det seneste år, mens resultatet før skat er gået tilbage med ca. 7 pct. Det skuffende regnskab koster direktørerne deres bonus.

Supermarkedskæden Tesco, der er den førende detailkæde i Storbritannien, har netop aflagt regnskab for finansåret 2013/2014. Og selvom det er en beskeden fremgang at spore i salget, så må regnskabet alligevel betegnes som en skuffelse, da bundlinjen falder med næsten 7 pct.

Detailkæmpen solgte for 70,58 mia. pund i løbet af året. Godt 48 mia. pund blev genereret indenfor kongerigets grænser, mens man i både Asien og Europa solgte for godt 10 mia. pund, og koncernens bankforretning, som man lancerede kort før årtusindskiftet, tegnede sig for en enkelt milliard.

Den omsætning er nok til at sikre en såkaldt trading profit før skat på 3,32 mia. pund. Mod 3,53 mia. pund i regnskabsåret inden. Det svarer ifølge regnskabet til en nedgang på 6,9 pct.

En række af de traditionelt store supermarkedskæder i Storbritannien har gennem de seneste år været yderst pressede af en række discountsupermarkedernes indtog på markedet – herunder de tyske frontløbere Aldi og Lidl. Og det er ganske givet også én af grundene til de sidste par års skuffende resultater for Tesco.

Bundlinjenedgangen betyder samtidig, at koncernens direktører ikke modtager nogen bonusser for regnskabsåret, da man sidste år aftalte med bestyrelsen at bonusudbetalinger var betingede af, at bundlinjen voksede.

Tesco er nu verdens næststørste detailkæde

Fødevarer sikrer bundlinjen i britisk detailkoncern

Britisk detailsalg hænger fast i dyndet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier