Professorer langer ud efter myndighederne efter dødsfald

Myndighederne har ladet stå til, og derfor er fire mennesker døde af MRSA-bakterien. Sådan lyder kritikken fra flere professorer.
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

Myndighederne har negligeret multiresistente svinebakterier, der nu fører til menneskelige dødsfald, lyder meldingen fra flere professorer i Politiken.

”MRSA CC398-stafylykokker er vandret fra svinestaldene og ud i samfundet og giver nu anledning til dødsfald blandt helt sagesløse patienter. Myndighederne har alt for længe negligeret problemet. Ingen tager sig reelt af det,” siger professor Hans Jørgen Kolmos, overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital til Politiken.

Han forklarer, at ansvaret falder ned mellem to stole, idet myndighederne kun ser på deres eget område, mens bakterierne nu slår folk ihjel på sygehuse.

Han bakkes bl.a. op af professor og overlæge Henrik West, Hvidovre Hospital, der siger, at ”problemet med svine-MRSA er langt større i befolkningen, end vi har troet. Vi har råbt op om det her i årevis. Vi har efterlyst en handleplan, der langt tidligere gjorde noget ved problemet.”

Rapport: Svenske svin har det lige så slemt som danske

Overlæge nedtoner frygt for svinebakterie

Enhedslisten kalder Dan J. i samråd om frygtet virus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også