FødevareWatch

Enhedslisten kalder Dan J. i samråd om frygtet virus

Per Clausen kalder nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om spredningen af MRSA-bakterien, der indtil videre angiveligt har kostet fire livet.

Efter nyhederne om det mulige tredje og fjerde dødsfald som følge af smitte med svinebakterien MRSA kalder Enhedslistens Per Clausen nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

"Vi kan se, at MRSA-bakterierne tilsyneladende spreder sig med ukontrolleret hast blandt mennesker, også mennesker, der ikke har nogen kontakt med svin. Det betyder, at vi nu har brug for at få en redegørelse både fra fødevare- og sundhedsministeren om, hvad de vil gøre for at stoppe den udvikling," siger Per Clausen til FødevareWatch og fortsætter:

"De tiltag, de har taget i anvendelse indtil nu, har primært handlet om, at man har forsøgt at indkapsle problemet i svinestaldene og ikke gjort noget ved dem dér - den strategi må siges at være mislykkedes både i forhold til en eksplosiv stigning i antallet af mennesker, der bliver smittet, og at der er flere dødsfald. Det er jo en helt ny og alvorlig situation, som gør, at jeg mener, man nu må overveje, hvad der skal gøres fremadrettet," siger han. 

Til spørgsmålet om, hvor Per Clausen har læst, at der er tale om en stigende tendens i antallet af smittede mennesker, henviser han til Berlingske Nyhedsbureau, som i dag skriver, at  Statens Serum Institut i 2007 fik indberetninger om 14 smittede danskere. I 2013 blev bakterien fundet hos 648 danskere.

"Vi håber, at fødevareministeriet og sundhedsministeriet i fællesskab strammer op på den strategi, der er. Efter min opfattelse er der ingen tvivl om, at vi er nødt til at gå til kilden og få sat en stopper for det her, og kilden er jo svinestaldene og de processer, der er der," siger Per Clausen.

Samrådet skal ske hurtigst muligt, oplyser han.

L&F vil øge fokus på farlig svinebakterie

Russisk importforbud præger DC-bundlinje

Falsk alarm koster Danish Crown millionbeløb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier